Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ανοίγουν την 1η Απρίλιου δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και...

Ανοίγουν την 1η Απρίλιου δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό

Τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στο Περιστέρι και στο Ελληνικό, θα επισκεφθούν σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 16.00 και 17.30 αντίστοιχα.

Τα νέα εμβολιαστικά κέντρα, που εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου.

Στα νέα κέντρα θα λειτουργούν αρχικά, 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα. Οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων.

Σημειώνεται ότι 48 εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι Αττικής, ενώ 24 γραμμές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Με τα δυο εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, καθώς και το νέο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Πάτρα, η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποκτά την πλήρη δυναμική της.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί ως σήμερα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έως χθες  είχαν χορηγηθεί 1.503.487  δόσεις εμβολίων, από την έναρξή του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού. Εξ αυτών 1.018.675 εμβολιασθέντες πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον τη πρώτη δόση και  484.812 άτομα έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Το τελευταίο24ωρο προστέθηκαν συνολικά 34.476 δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού και ανακοινώνονται στην σελίδα emvolio.gov.gr

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του υπουργείου Υγείας μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1.500.000 ενώ το Μάιο και Ιούνιο θα είναι υποπολλαπλάσια τα εμβόλια.

Το  επόμενο τρίμηνο η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson θα παραδώσει 1.200.000 δόσεις.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ