Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSAνέβασε ταχύτητα το ελληνικό internet μέσα στην πανδημία

Aνέβασε ταχύτητα το ελληνικό internet μέσα στην πανδημία

Βελτιωμένες σε σχέση με όταν ξεκίνησε η πανδημία καταγράφονται οι ταχύτητες του ελληνικού διαδικτύου στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία μετρήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα η OOKLA, η υπηρεσία που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες για να μετρήσουν την ταχύτητα των συνδέσεών τους(speedtest). Παρά την βελτίωση βέβαια η χώρα μας εξακολουθεί να παρουσιάζει χαμηλότερες επιδόσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ειδικά στην περίπτωση των σταθερών συνδέσεων.

Αναλυτικότερα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της OOKLA, η μέση ταχύτητα «κατεβάσματος» δεδομένων (downloading) στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2021 διαμορφώθηκε στα 34,83 Μbps από τα 24,97 Mbps που ήταν έναν χρόνο πριν.

Αντίστοιχα η μέση ταχύτητα «ανεβάσματος» δεδομένων (uploading) έφτασε τα 7,33 Mbps τον Μάρτιο του 2021 από τα 5,33 Mbps ένα χρόνο πριν.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μερικώς αναμενόμενη αφού η πανδημία ώθησε πολλούς καταναλωτές να επιλέξουν ταχύτερες συνδέσεις, 100/200 Mbps, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους. Παράλληλα βέβαια συνέβαλε και η επέκταση των δικτύων νέας γενιάς την οποία δρομολογούν με εντατικούς ρυθμούς οι πάροχοι.

Παρά τη βελτίωση βέβαια η χώρα μας συγκαταλέγεται στη λίστα των μελών κρατών της ΕΕ με τις χαμηλότερες αποδόσεις ενώ σε παγκόσμιο επίπεδη βρίσκεται στην 97η θέση της κατάταξης των 177 χωρών που μετράει η OOKLΑ.

Να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος μέσος όρος για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 48,4 Mbps στην ταχύτητα download και στα 12,6 Mbps στην ταχύτητα upload.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ