Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑνασχηματισμός με "φρέσκο" αέρα- Ποιοι φεύγουν

Ανασχηματισμός με “φρέσκο” αέρα- Ποιοι φεύγουν

Ο πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει τα δύο χρόνια διακυβέρνησης με ένα νέο μετα-πανδημικό ξεκίνημα. Για το λόγο αυτό οι εισηγήσεις που δέχεται και δεν απέχει πολύ από το να τις δεχθεί είναι τόσο για ουσιαστικό, όσο και για συμβολικό ανασχηματισμό.

Η πολιτική εξίσωση για τον ανασχηματισμό “βγαίνει” με το νέο ξεκίνημα μετά την πανδημία και με τα άκρως ενθαρρυντικά μακροοικονομικά μεγέθη. Τόσο σε κεντρικά όσο και σε περιφερειακά υπουργεία θα δούμε αλλαγές.

Υπάρχουν υπουργοί που… κούρασαν με τον ”μπιζιμποντισμό” τους, υπουργοί και υφυπουργοί που περιέπεσαν σε μεγάλα φάουλ και εκείνοι που δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους.

Μη σας φανεί περίεργο να φύγουν υπουργοί που τοποθετήθηκαν μόλις στον τελευταίο ανασχηματισμό και μάλιστα σε καίρια πόστα, κόμβοι για το μέλλον της οικονομίας.

Τα τεστ έχουν γίνει για την τελική βαθμολογία. Τουλάχιστον μία υπουργός προβεβλημένου υπουργείου, αφού διασώθηκε κεντρικά μετά από αστοχίες, αναμένεται να δει την πόρτα της εξόδου…

Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ θα δοκιμαστούν σε υφ-υπουργικούς θώκους. Οι κομματικές ισορροπίες θα αναζητηθούν στο μέτρο της ”λειτουργικότητας” κυβέρνησης και κόμματος, καθώς ”δύσκολα” νομοσχέδια έρχονται στη βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον “αέρα” των δημοσκοπήσεων είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, γεγονός που του επιτρέπει να μην αναλωθεί σε μικροκομματικές ή μικροπολιτικές μάχες χαρακωμάτων.

-Το Μαντείο-

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ