Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑθ. Χατζηπέτρου: Άμεσα διαθέσιμη η πλατφόρμα Know your Customer της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αθ. Χατζηπέτρου: Άμεσα διαθέσιμη η πλατφόρμα Know your Customer της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Άμεσα διαθέσιμη θα είναι στην αγορά η πλατφόρμα Know your Customer (KYC) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες και θα συμβάλει στη διεύρυνση της περιμέτρου των πιστοληπτικά ικανών επιχειρήσεων (bankable).

Αυτό ανακοίνωσε η CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB Αθηνά Χατζηπέτρου, στο Annual Partner Event της Hewlett Packard Enterprise (HPE) “Accelerating Evolution”.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα, πριν λίγες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είχε δηλώσει για τη νέα πλατφόρμα KYC ότι «στόχος είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που μπορούν να προχωρήσουν σε τραπεζικό δανεισμό και από τις 40.000 να φτάσουν στις 80.000».

Στο πάνελ με θέμα “Investing in Digital Economy”, η κυρία Χατζηπέτρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Στα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB για τις ΜμΕ
  • Στην ανάγκη υιοθέτησης ESG κριτηρίων από τις ΜμΕ, όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά για την επιβίωσή τους, χαρακτηρίζοντας τα ESG “survival kit”
  • Στην υποστήριξη των ΜμΕ από την HDB με μια νέα εφαρμογή τo ESG tracker, που θα επιτρέπει σε ΜμΕ να δουν σε ποιο στάδιο βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκονται, θα λειτουργεί δηλαδή ως ένα “ESG self-assessment” για τον επιχειρηματία
  • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της HDB
  • Στη συμβολή της HDB στη διεύρυνση των bankable επιχειρήσεων με την KYC πλατφόρμα που, όπως σημείωσε, θα είναι άμεσα διαθέσιμη στην αγορά: «Η νέα πρωτοπόρα πλατφόρμα KYC θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες» όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα, KYC, υπενθυμίζεται ότι θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Θα προσφέρεται δηλαδή η δυνατότητα -μέσω της HDB- σε επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να υποβάλλουν, μία φορά, τα στοιχεία και τα έγγραφα που θα πιστοποιούν στους συνεργαζόμενους φορείς την ενημερότητά τoυς, την πιστοληπτική τους αξιοπιστία, καθώς και το επιχειρηματικό τους πλάνο για την επιλεξιμότητας τους.

«Στόχος της HDB να συνεχίζει να διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις νέες επιχειρήσεις» κατέληξε η κυρία Χατζηπέτρου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ