Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑζάρ: "Πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο, όχι να στέλνουμε πολιτικά μηνύματα"

Αζάρ: “Πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο, όχι να στέλνουμε πολιτικά μηνύματα”

Η στάση των ποδοσφαιριστών της Γερμανίας να φωτογραφηθούν με τα στόματα κλειστά πριν τον αγώνα με την Ιαπωνία, ήταν για πολλούς ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, που άγγιξε τις χορδές της κοινωνίας, σε παγκόσμια κλίμακα. Την ίδια ώρα ωστόσο είναι αρκετοί όσοι υποστηρίζουν πως οι παίκτες δεν πρέπει να εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις, διότι αποπροσανατολίζονται. Κάτι που επιβεβαιώθηκε άλλωστε με την ήττα των Γερμανών σε αγώνα που ήταν φαβορί.

Ο Βέλγος Εντέν Αζάρ της Ρεάλ Μαδρίτης ρωτήθηκε για την κίνηση των παικτών της Γερμανίας και απάντησε ότι η δουλειά των ποδοσφαιριστών είναι να κερδίζουν και όχι να στέλνουν πολιτικά μηνύματα.

Στο τέλος της ημέρας έχασαν το ματς. Θα έπρεπε να τα είχαν πάει καλύτερα και να κερδίσουν. Είμαστε εδώ για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Εγώ δεν είμαι εδώ για να στέλνω πολιτικά μηνύματα“.

Η συμβολική κίνηση των παικτών της Γερμανίας ήταν η επιλογή τους προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της FIFA να τιμωρήσει όσους φορέσουν στα γήπεδα του Μουντιάλ το περιβραχιόνιο «OneLove», το οποίο συμβολίζει τον αγώνα κατά κάθε μορφής διακρίσεων.

Με το περιβραχιόνιο θέλουμε να δείξουμε τις αξίες βάσει των οποίων κινούμαστε ως εθνική ομάδα: Διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός. Το φωνάζουμε μαζί με άλλους λαούς. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα“, ανέφερε η γερμανική ομοσπονδία σε σχετικό Tweet, προσθέτωντας:

“Πρέπει να είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, ακόμα δεν είναι. Για αυτό το μήνυμα αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύσετε το περιβραχιόνιο, είναι σαν να μας κλείνετε τα στόματα. Η στάση μας δεν αλλάζει”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ