Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3: Μεγάλο διπλό που βάζει τους "ερυθρόλευκους" για τα καλά στο...

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3: Μεγάλο διπλό που βάζει τους “ερυθρόλευκους” για τα καλά στο “κόλπο”

Ένας Ολυμπιακός αποφασισμένος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία πιθανότητα που μπορεί να έχει, νίκησε την ΑΕΚ εκτός έδρας 3-1, υποχρεώνοντάς την στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League, στην πρώτη εφετινή της ήττα στην Αγιά Σοφιά.

Οι “ερυθρόλευκοι” με ψυχή πρωταθλητή “χτύπησαν” τρεις φορές σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσαν έτσι στους τρεις βαθμούς τη διαφορά στη βαθμολογία, στο 56-59.

Παίξαμε απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα, όπως δείχνει με αυτά που έχει καταφέρει και από το που είναι στη βαθμολογία, όμως αυτό δίνει αξία στη νίκη μας, σήμερα παίξαμε πολύ καλά και την αξίζαμε.

Στο πρώτο μέρος δεν καταφέραμε να βγούμε στην αντεπίθεση κάναμε πολλά λάθη, στην επανάληψη έγινε αυτό και βρήκαμε τρόπο να σκοράρουμε και πήραμε τη νίκη.

Η ομάδα μας δίνει απαντήσεις και προσπάθει. Βρίσκομαστε κοντά στον στόχο μας και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Συνεχίζουν να υπάρχουν 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα αυτό ίσχυε από την αρχή, αυτό ισχύει και τώρα
“, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ.

Ο Πασχαλάκης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, απέναντι στην ΑΕΚ η οποία μέτρησε 15 τελικές προσπάθειες, τις 7 εντός της εστίας.

Η Ένωση είχε 72% ποσοστό κατοχής της μπάλας στο Α μέρος και έχασε ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ την κεφαλιά που έπιασε ο Πινέδα στο 33′.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε μία μεγάλη ευκαιρία στο 34′, όταν ο Μπακαμπού ξέφυγε από τον Βίντα, στην περιοχή προσπαθώντας από δύσκολη γωνία να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη, χωρίς επιτυχία. 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι πειραιώτες φώναξαν για δύο πέναλτι στην ίδια φάση, στην πρώτη για χέρι του Ρότα και στη δεύτερη σε μαρκάρισμα στον Μπακαμπού. Διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχουν παραβάσεις.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την κίνηση του Μπιέλ που έπιασε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1 στο 50‘.

Στο 53′ ύστερα από κλέψιμο χαμηλά, ο Φορτούνης πέταξε εξαιρετικά μπροστά στον Μπακαμπού, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε ιδανικά για το 0-2. Μετά το δεύτερο γκολ των πειραιωτών ο Αλμέιδα έκανε τρεις αλλαγές, με τους Λιβάι Γκαρσία, Στίβεν Τσούμπερ και Νίκλας Ελίασον να παίρνουν τις θέσεις των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Γενς Γιόνσον και Νόρντιν Αμραμπατ.

Στο 66′ όμως βγήκε κόντρα του Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Μπακαμπού που είδε τον Κανός και αυτός εντός περιοχής εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 0-3.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο ντέρμπι 3 γκολ, περισσότερα από όσα είχε δεχθείο η ΑΕΚ στην έδρα της έως τώρα, 2.

Στο 70′ ο Μπιέλ μάρκαρε άσχημα στον αστράγαλο τον Αραούχο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 81′ ο Τσούμπερ με δυνατό διαγώνιο σουτ σκόραρε για τους γηπεδούχους, μειώνοντας σε 1-3.

Ο Ματίας Αλμέϊδα δήλωσε: “Σήμερα θα το διαχώριζα το παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο παίξαμε όπως παίζουμε συνήθως. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τους τρόπους που θα μπορούσαν να μας κάνουν ζημιά, δηλαδή τις αντεπιθέσεις, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεχτήκαμε το γκολ“, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του, ενώ για τις ερχόμενες μάχες των playoffs τόνισε:

Από τις ήττες βγαίνουν κάποια θετικά πράγματα όσο και να μη μας αρέσει. Ο κόσμος πάντα μας έχει στηρίξει, ευγνωμονούμε τον κόσμο. Θα δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα πάνω στα λάθη που κάναμε. Πλέον, ξεκινούν τα playoffs, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε ως το τέλος όπως κάνουμε πάντα“.

Την ίδια ώρα βέβαια ο Παναθηναϊκός, που πέρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας 2-0 του Ατρόμητου, είναι ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Βόλο 1-0 και οι πρώτες θέσεις στην κατάταξη έχουν ως εξής: Παναθηναϊκός 61, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 56, ΠΑΟΚ 54.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ