Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑΕΚ: Νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και κατάκτησε νταμπλ για τρίτη φορά στην...

ΑΕΚ: Νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και κατάκτησε νταμπλ για τρίτη φορά στην ιστορία της

Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό που έγινε στο χωρίς κόσμο Πανθεσσαλικό στάδιο και έφτασε έτσι στο τρίτο νταμπλ της ιστορίας της, 45 χρόνια μετά.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέϊδα επιβεβαίωσε και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν πως ήταν η καλύτερη ομάδα στη διάρκειά της, βάζοντας στη βιτρίνα της και τον δεύτερο σε αξία τίτλο του ελληνικού ποδοσφαίρου για 16η φορά.

“Δεν ήθελα να μας δω με δέκα παίκτες. Όταν χρειάζεται όμως να γράψεις ιστορία πρέπει πάντα να υποφέρεις. Υπάρχουν 60 ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία με νταμπλ στην ΑΕΚ και ζήτησα από τους παίκτες μου να βάλουν σε αυτή τη λίστα και το δικό τους όνομα”, δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέϊδα.

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν πολύ νωρίς, με την αποβολή του Ρότα, μόλις στο 6‘. Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε έτσι να φέρει τον Πινέδα σε ρόλο δεξιού αμυντικού και να γίνει πιο ευάλωτη στη μεσαία γραμμή.

Παρ΄όλα αυτά εκείνη βρήκε δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στο σουτ του κεντρικού της αμυντικού Μουκουντί μετά από στημένη φάση στο 26′. Εφαρμόζοντας δηλαδή αυτό που κάνει μία ομάδα για να απειλήσει όταν αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο, να εκμεταλλεύεται όσο καλύτερα μπορεί τις στημένες εκτελέσεις.

Ο ΠΑΟΚ πήρε περισσότερες προσπάθειες στα χαφ και είχε σε μία από τις αντεπιθέσεις του μεγάλη ευκαιρία ισοφάρισης όμως το σουτ του Σάστρε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο αγώνας είχε ένταση και δυνατές μονομαχίες, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται καλά το αριθμητικό της μειονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε τους χώρους, είχε ρυθμό και έβγαλε μεγάλη πίεση.

Η τακτική του Ματίας Αλμέϊδα στο δεύτερο ημίχρονο αιφνιδίασε πάντως τον ΠΑΟΚ που αν και με παίκτη περισσότερο, βρέθηκε να πιέζεται αρκετά καθώς ο τεχνικός της Ένωσης έδωσε εντολή στους παίκτες να μην περιμένουν στην άμυνα και να ανέβουν πιο ψηλά.

Η ανθεκτική εικόνα της ΑΕΚ, που την έκανε τόσο δυνατή ώστε να μη δεχθεί γκολ, ήταν μίας ομάδας που είχε την αυτοπεποίθηση για να φτάσει στην επικράτηση και το επιβεβαίωσε εμφατικά. Με ένα ακόμη γκολ από τον Πάολο Φερνάντες με απίθανη ενέργεια στο 90’+2′.

“Ήταν πιο δυνατοί πνευματικά από εμάς. Είχαν αυτοπεποίθηση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χάσαμε ευκαιρίες. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για εμάς με την αποβολή της ΑΕΚ, όμως δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ”, δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Αλμέϊδα καταφέρνει κάτι που λίγοι προπονητές στην Ελλάδα πέτυχαν. Να φτάσει δηλαδή στην πρώτη του χρονιά σε νταμπλ. Το πέτυχαν στο παρελθόν και ο Μίτσελ και ο Γιτζάκ Σουμ.

Με αυτό το αποτέλεσμα έσπασε το σερί τριών κατακτήσεων του ΠΑΟΚ εις βάρος της η ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα χαμογελά και ο Ολυμπιακός, που εξασφάλισε το τρίτο καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ