Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑγγλία- ΗΠΑ 0-0: Όλα τα σενάρια πρόκρισης πιθανά στο Β' όμιλο

Αγγλία- ΗΠΑ 0-0: Όλα τα σενάρια πρόκρισης πιθανά στο Β’ όμιλο

Οι πρεμιέρες της Αγγλίας και των ΗΠΑ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, στις οποίες αποκάλυψαν – με διαφορετικό τρόπο- σημαντικά χαρακτηριστικά τους, είχαν υποσχεθεί μία δυνατή μεταξύ τους αναμέτρηση, στη βαθμολογικά καθοριστική δεύτερη αγωνιστική.

Οι 68.463 θεατές ωστόσο δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι απόλαυσαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Με το 0-0 η Αγγλία έχασε την ευκαιρία να πάρει από σήμερα (25/11) την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση κι ενώ οι οπαδοί της αντέδρασαν με αποδοκιμασίες στο τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, μη μπορώντας να πιστέψουν την τόσο διαφορετική εικόνα των “τριών λιονταριών”.

Η Αγγλία ξεκίνησε τον αγώνα με την ίδια ενδεκάδα η οποία συνέτριψε στην πρεμιέρα των αγώνων του Β Ομίλου 6-2 το Ιράν, όμως αυτή τη φορά δεν είχε απέναντί ούτε ίδιο, ούτε ευκολότερο βαθμό δυσκολίας. Η τακτική των ΗΠΑ υποχρέωσε την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να περιορίζεται στον άξονα, χωρίς να μεταφέρει συχνά τις επιθέσεις στα άκρα.

Ταυτόχρονα οι παίκτες της Αμερικής επεδίωκαν την απότομη αλλαγή ρυθμού, με ξαφνικές αντεπιθέσεις και κάπως έτσι είχαν και σουτ στο δοκάρι, με τον Πούλισικ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε ένα Α’ μέρος όπου το φαβορί, δηλαδή η Αγγλία, είχε μόλις μία ευκαιρία στο ξεκίνημα, σε αντεπίθεση η οποία κατέληξε σε κόρνερ στην τελική προσπάθεια με σουτ από τον Χάρι Κέϊν και δύο ακόμη στο τελείωμα, με ατομική προσπάθεια του Σο από τα πλάγια και γύρισμα στον Σάκα που σούταρε ψηλά, άουτ και με δυνατό σου του Μάουντ εκτός περιοχής, που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία θέλησε να βγάλει μεγαλύτερη διάθεση από το ξεκίνημα, όμως δεν έδειχνε απειλητική. Με τους φίλους της να βλέπουν την Αμερική καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν και τη μάχη της εξέδρας από τους φίλους των ΗΠΑ. Με καλό σε απόδοση παίκτη αποκλειστικά τον Μαγκουάϊρ (!) δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι καλύτερο.

Ο Σάουθγκεϊτ δοκίμασε να αλλάξει τα πλάνα του, με την είσοδο των Γκρίλις και Χέντερσον και τις δύο αλλαγές των Στέρλιγνκ και Μπέλινγχαμ στο 69′, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Ο προπονητής των Άγγλων δεν άλλαξε τη διάταξη με την τριάδα στα χαφ, έβαλε ωστόσο ένα ποιοτικότερο ανασταλτικά μέσο, τον Χέντερσον. Παρ΄όλα αυτά οι άγγλοι απουσίαζαν από την αντίπαλη περιοχή, με την άμυνα των ΗΠΑ να μη δέχεται καμία πίεση.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά αγώνα η ισοπαλία χωρίς γκολ έδειχνε πολύ πιθανή. Ο Γκρίλις προσπάθησε να βγάλει ενέργεια, όσο όμως ο Ράσφορντ και ο Φόντεν έμεναν στον πάγκο η ομάδα τους δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει, παρότι η κατοχή ήταν με το μέρος της. Ο Ράσφορντ πέρασε τελικά αντί του Σάκα στο 78′, προκειμένου να μπορέσει να πατήσει στην περιοχή η Αγγλία.

Οι αλλαγές των Αμερικανών στο τελευταίο δεκάλεπτο, με δύο παίκτες στην επίθεση σε 4-4-2, υποχρέωσαν τους άγγλους να προσέξουν περισσότερο το ματς και να σταματήσουν να σκέπτονται επιθετικά. Έτσι κι αλλιώς δεν τους έβγαινε, καθώς ο Χάρι Κέϊν δούλεψε κινήσεις κυρίως μακριά από την περιοχή.

Οι άγγλοι κουράστηκαν, γι’ αυτό και δούλεψαν στη λογική να μη χάσουν το βαθμό της ισοπαλίας, αφού δεν μπορούσαν να νικήσουν. Στην εκπνοή του αγώνα πάντως η εκτέλεση φάουλ του Σο βρήκε το κεφάλι του Κέίν που αστόχησε από καλή θέση.

Η Αγγλία έφτασε στους 4 βαθμούς, το Ιράν με τη σημερινή (25/11) νίκη 2-0 επί της Ουαλίας βρέθηκε στους 3, οι ΗΠΑ στους 2 και η Ουαλία στον 1. Επομένως τα πάντα μένουν “ανοικτά” στην τελευταία 3η αγωνιστική και τα παιχνίδια Ουαλία – Αγγλία και Ιράν – ΗΠΑ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ