Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΈρχονται 8.000 σταθμοί φόρτισης με την υπογραφή του Ταμείου Ανάκαμψης

Έρχονται 8.000 σταθμοί φόρτισης με την υπογραφή του Ταμείου Ανάκαμψης

Την ένταξη του έργου «SUB1. Ηλεκτροκίνηση – Φορτίζω παντού» στο Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 8.000 σταθμούς φόρτισης έως τα τέλη του 2025. Το έργο αφορά στην επιδότηση μέρους του κόστους αγοράς, εγκατάστασης και διασύνδεσης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ δημοσίως προσβάσιμων σταθμών ταχείας και υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα εγκατασταθούν σε αστικές και περιαστικές περιοχές και σημεία ενδιαφέροντος, όπως πρατήρια καυσίμων, χώροι στάθμευσης, λιμάνια και αεροδρόμια και σε σημεία κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, ενώ επίσης εξαρτάται από τον τύπο του σημείου επαναφόρτισης Η/Ο, την περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκει η κάθε επιλέξιμη υποδομή, και το εύρος ισχύος του φορτιστή.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στα 79,79 εκατ. και προβλέπει, έως τα τέλη του 2025, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης τουλάχιστον 8.000 δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε στρατηγικές αστικές και προαστιακές τοποθεσίες εντός πόλεων και σε σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και των επιλεγμένων μονάδων λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχουν εγκατασταθεί γύρω στους 2.000 σταθμούς φόρτισης.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ