Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΈρευνα της UEFA για ρατσιστική επίθεση στο Παρί-Μπασακσεχίρ

Έρευνα της UEFA για ρατσιστική επίθεση στο Παρί-Μπασακσεχίρ

Η Μπασακσεχίρ έφυγε από το γήπεδο στο 18′ του αγώνα με την Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή ο 4ος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτσέσκου αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Γουεμπό.

Η αποχώρηση των Τούρκων από τον αγωνιστικό χώρο προς ένδειξη διαμαρτυρίας, είχε σαν αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στις 19.55 και με διαφορετική σύνθεση διαιτητών.

Η UEFA όπως ανακοίνωσε θα διεξάγει έρευνα και από εκεί και έπειτα θα κινηθεί αναλόγως. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια την ομοσπονδία, αλλά σε θέματα ρατσισμού είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη».

«Η UEFA είναι ενήμερη για το συμβάν στον αγώνα Champions League ανάμεσα στην Παρί και την Μπασακσεχίρ και διεξάγει έρευνα. Ο ρατσισμός και κάθε μορφής διάκριση δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο», ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με ανάρτησή της στο twitter.

Θέση για το εν λόγω συμβάν πήρε και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση, καλώντας παράλληλα την UEFA να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε:

«Καταδικάζω απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που δέθηκε ο βοηθός προπονητή της Μπασάκσεχιρ Πιέρ Γουεμπό από διαιτητή της αναμέτρησης. Πιστεύω ότι η UEFA θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε όλοι άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς της ζωής».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ