Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΆντζελα Γκερέκου: «Στον τουρισμό θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με το 2019»

Άντζελα Γκερέκου: «Στον τουρισμό θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με το 2019»

Βρισκόμαστε μία πολύ καλή θέση και προμηνύεται ένα καλοκαίρι θετικό για τον τουρισμό εκτίμησε η πρόεδρος ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

«Από τον Μάρτιο έχει ήδη ξεκινήσει και εντείνεται τον Ιούνιο. Από ό,τι προβλέπουμε θα έχουμε μία αύξηση από το 2019. Ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύει πως είναι σε σταθερή αξία και μετά την πανδημία έχουμε μία χρονιά που μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», είπε μιλώντας στο MEGATV.

«Το θέμα του κόστους είναι ένα ζήτημα καθώς υπάρχει αύξηση αν και στη ζώνη της Ευρώπης είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τον Έλληνα να πάει διακοπές και έρχεται μ κοινωνικός τουρισμός και ο τουρισμός για όλους μπορούν να βοηθήσει πολλούς», πρόσθεσε.

Η Άντζελα Γκερέκου δήλωσε πως «στόχος που έχει ξεκινήσει από πέρσι είναι να διατηρήσουμε τα διάσημα νησιά να είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά να αναδειχτούν και τα άλλα νησιά μας» ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση του προσωπικού στα νησιά.

«Εμείς δεν θέλουμε μόνο αριθμούς αλλά και ποιότητα στον τουρισμό. Για να έχουμε σε όλη την Ελλάδα τουρισμό πρέπει να μιλήσουμε για μια αλλαγή ποιοτική και εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αναδειχτούν και άλλα μέρη. Υπάρχει μείωση στο προσωπικό. Αυτό οφείλεται στη περίοδο του covid όπου πολλά παιδιά στράφηκαν σε άλλους κλάδους. Η συλλογική σύμβαση που υπεγράφη είναι πολύ σημαντική. Χωρίς ευχαριστημένους εργαζόμενους δεν θα έχουμε καλό τουρισμό».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ