Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΆνοιξε ο δρόμος για την είσοδο της Thrivest στην ΑΜΚ της Attica...

Άνοιξε ο δρόμος για την είσοδο της Thrivest στην ΑΜΚ της Attica Bank

Άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή της εταιρείας Thrivest, συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank πλέον, καθώς χθες το βράδυ σε συνάντηση που έγινε στα κεντρικά της Τράπεζας Ελλάδος, παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία όλων των πλευρών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω καλυτέρευση του κλίματος στον τραπεζικό κλάδο, ενώ ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εξυγίανση της Attica Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των εφοπλιστών θα συμμετάσχει με κεφάλαιο ύψους περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές ήρθαν σε καταρχήν συναντίληψη για τον οδικό χάρτη, που περιλαμβάνει την είσοδο με σημαντικό ποσό ως ιδιώτη επενδυτή της Thrivest. Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ισχυρή πεποίθηση της Thrivest είναι ότι η διαδικασία που καταρχήν συμφωνήθηκε, δημιουργεί θετικές προοπτικές, τόσο για την Τράπεζα Αττικής, όσο και για δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου στο μέλλον.

Σημειώνεται πως η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank είναι έως και 473,34 εκατ. ευρώ και πρόσφατα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν η μετοχή «κόψει δικαίωμα» είναι η ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου, καθώς από τη Δευτέρα 27/3 η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα.

Η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης στην ΑΜΚ θα ξεκινήσει την άλλη Πέμπτη 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 19 Απριλίου, ενώ η τελευταία ημέρα άσκησης των δικαιωμάτων έχει οριστεί η Δευτέρα 24 Απριλίου. Οι παλαιοί μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες μετοχές με αναλογία 3,5164 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή, με τιμή διάθεσης 13,5 ευρώ ανά μετοχή.

Θα εκδοθούν έως 35,062 εκατ. νέες κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου με στόχο να αντληθούν κεφάλαια έως 473,346 εκατ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα γίνει στις 28 Απριλίου. Το ΤΧΣ ελέγχει ποσοστό 69,51% της Attica Bank και καλείται να καταβάλει ποσό έως 329 εκατ. ευρώ, το ΤΜΕΔΕ ελέγχει ποσοστό 21,11% και καλείται να καταβάλει ποσό έως 95 εκατ. ευρώ και ο ΕΦΚΑ, αν συμμετέχει πλήρως, πρέπει να καταβάλει έως και 39,7 εκατ. ευρώ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ