Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Άνοιξαν σήμερα τα δυο εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και το Περιστέρι

Άνοιξαν σήμερα τα δυο εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και το Περιστέρι

Άνοιξαν τις πύλες τους σήμερα 1η Απρίλιου τα δυο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και στο Περιστέρι τα οποία εντάσσονται στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της covid-19.

 Συνολικά τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στη χώρα  φτάνουν τα 1.042 και στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Τα δύο νέα mega κέντρα λειτουργούν στο Στάδιο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό και στο Κλειστό του Περιστερίου και συνολικά έχουμε τέσσερα mega εμβολιαστικά κέντρα. Τα δυο πρώτα, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούν ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού

Αρχικά το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό ξεκίνησε τη λειτουργία του με 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει τις 96 γραμμές .

Μάλιστα χθες το επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Η κυρία Σακελλαροπούλου αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού Κέντρου που θα καλύψει όλα τα νότια προάστια δήλωσε: «Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτήν τη δυνατότητα».

Το mega του Περιστερίου

Το mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου, στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικές γραμμές, που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του θα ενεργοποιηθεί τμήμα του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων με εμβολιασμούς από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Το νέο mega εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε πως «ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας» και τόνισε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο «θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας».

“Η επιχείρηση ‘’Ελευθερία” προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως μία οντότητα, συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν, εκτιμώ, την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για 65-69 ετών

Από αύριο Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 65-69. Επίσης, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την χορήση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα, με στόχο να μην πάει καμία δόση χαμένη.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ενεργοποιήθηκε στο emvolio.gov.gr η πλατφόρμα για τους πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Τώρα εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, άνω των 70 ετών, πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Πόσα εμβόλια περιμένουμε έως το Καλοκαίρι

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της περασμένη Δεύτερα ανακοίνωσε  ότι από την εταιρεία Pfizer περιμένουμε 1,1 εκατομμύριο δόσεις, από την εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις, από την εταιρεία Moderna πάνω από 100.000 δόσεις.

Η εταιρεία Johnson &Johnson σε επικοινωνία με το Ελληνικό υπουργείο Υγείας και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε ένα ενδεικτικό πλάνο παραδόσεων για το επόμενο τρίμηνο. Θα τηρήσει τη δέσμευση του 1,2 εκατομμύρια προς τη χώρα μας και θα παραδώσει 70.800 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Ρ. Μελά

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ