Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΆδ. Γεωργιάδης: Η νέα πλατφόρμα e-Λαχαναγορά θα βοηθήσει επαγγελματίες και καταναλωτές

Άδ. Γεωργιάδης: Η νέα πλατφόρμα e-Λαχαναγορά θα βοηθήσει επαγγελματίες και καταναλωτές

Ένας χρόνος πέρασε από την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι καθημερινά την χρησιμοποιούν πάνω από 130.000 πολίτες.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στονν χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), για την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας «e-Λαχαναγορά» σημειώνοντας ότι η λειτουργία της αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ψηφιοποίηση του οργανισμού και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στηρίζει τις προσπάθειες εξέλιξής του σε ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο για επαγγελματίες και καταναλωτές.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στηρίζει τις προσπάθειες του οργανισμού να μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη επιχείρηση, σε ένα σύγχρονο οργανισμό που θα μπορεί να παρέχει καλές υπηρεσίες στους πελάτες του, καλά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές και θα τηρεί τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, έτσι ώστε να ξέρουμε ότι οι αμαρτίες του παρελθόντος έχουν μείνει οριστικά πίσω» σημείωσε ο υπουργός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην ομαδική προσπάθεια για να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν όλα εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι με αυτό τον προσανατολισμό ετοιμάζονται τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

«Από σήμερα, η Κεντρική Λαχαναγορά εκσυγχρονίζεται και μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή. Το e-Λαχαναγορά αποτελεί ένα καινοτόμο, απλό και εύχρηστο εργαλείο που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και θα εξυπηρετεί ένα μεγάλο σύστημα από χονδρεμπόρους, τοπικές αγορές και super-markets για την προμήθεια πρώτων υλών» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Η εφαρμογή «e-Λαχαναγορά», αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου, όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά.

Με την εφαρμογή e-Λαχαναγορά παρέχεται η δυνατότητα οι χρήστες της να κάνουν την παραγγελία, να δουν το ιστορικό των παραγγελιών και αναλυτικές πληροφορίες, να αναζητήσουν τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία, να κάνουν τις πληρωμές με κάρτα ή μετρητά, καθώς και να επιλέξουν delivery ή παραλαβή από το κατάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστή ως Υπερταμείο), Γρηγόρης Δημητριάδης, δήλωσε ικανοποιημένος για την ταχύτητα εκσυγχρονισμού του οργανισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Απόστολος Αποστολάκος, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθεί η λειτουργία της πλατφόρμας e-Ιχθυόσκαλα.

Θα δημιουργηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ένα μεγάλο νέο σύνθετο σύστημα, ψηφιακών και φυσικών καταστημάτων, με έδρα logistics σε όλες τις αγορές του οργανισμού, ώστε αν μην δοθεί χώρος στον ανταγωνισμό να υποκαταστήσει τον ΟΚΑΑ και τους εμπόρους του, όπως σημείωσε ο κ. Αποστολάκος, ενώ τόνισε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα «δεν αλλάζει την προσωπική σχέση του χονδρεμπόρου με τον λιανέμπορο».

«Μεγιστοποιούμε την αξία του οργανισμού για όλα τα Βαλκάνια» πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι έμφαση δίνεται και σε κοινωνικές δράσεις, όπως οι αιμοληψίες που γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ και μεθαύριο, όπως είπε, διοργανώνεται η τριπλή αιμοληψία, και το πρόγραμμα για την κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων (το 70% των οργανικών απορριμμάτων κομποστοποιείται) αλλά και η διαχείριση τροφίμων.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ Χρήστος Κρομμύδας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σύγχρονων ψυχόμενων αποθηκευτικών χώρων, 7.500 παλετών, που έχουν ενταχθεί στο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο του οργανισμού, καθώς και για τις προωθούμενες επενδύσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, όπως η αναδιοργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, η φύλαξη και ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ανακύκλωση απορριμμάτων και ο ανασχεδιασμός λειτουργίας του οργανισμού με νέο επιστημονικό προσωπικό.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ