Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΏς το τέλος Φεβρουαρίου η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους

Ώς το τέλος Φεβρουαρίου η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους

Υπάρχουν 83.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξη και περιμένουν την επικουρική, εξήγησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος, σχετικά με την αναδρομική καταβολή 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης χορήγησης της επικουρικής σύνταξης, που ανακοίνωσε χθες στο σταθμό μας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Τσάπαλος εξήγησε πώς όσοι  έχουν καταθέσει αίτημα για συνταξιοδότηση πριν τον Ιούνιο του 2022 θα λάβουν το εφάπαξ μέχρι τις 15 Μαρτίου χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση. Τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς τους. Διευκρίνισε ότι τα 100 ευρώ αναδρομικά το μήνα θα δοθούν για τις επικουρικές λόγω γήρατος και 50 ευρώ για τις επικουρικές λόγω αναπηρίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει εκδοθεί η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους, και οι υπόλοιποι θα λάβουν το εφάπαξ μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στην προσωπική διαφορά και τις αυξήσεις των συντάξεων, σημείωσε ότι η προσωπική διαφορά αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους από τους οποίους 140 χιλιάδες δεν είδαν καμία αλλαγή στη σύνταξη τους ούτε από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ούτε έλαβαν το επίδομα των 250 ευρώ που δόθηκε πριν τα Χριστούγεννα και εξήγησε ότι εξετάζεται το πώς μπορεί να ενισχυθεί αυτή η κατηγορία συνταξιούχων πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Ο κ. Τσάπαλος σημείωσε πάντως ότι θα γνωρίζουν περισσότερα μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του προϋπολογισμού. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ