Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΧ.Θεοχάρης:«Η ελεύθερη κυκλοφορία, βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού»

Χ.Θεοχάρης:«Η ελεύθερη κυκλοφορία, βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στη μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει στον τουρισμό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της έναρξης των εργασιών της 66ης συνάντησης της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη, που χαιρέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και το “παρών” έδωσαν ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Όλο αυτό το διάστημα, από κοινού οι υπουργοί Τουρισμού των κρατών αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, ανάφερε ο κ. Θεοχάρης, έχουν προχωρήσει αγωνιζόμενοι από κοινού για την υλοποίηση του οράματός τους που δεν είναι άλλο από την ελεύθερη κυκλοφορία, η οποία είναι η βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού, πάντα έχοντας ως κύριο κριτήριο την ασφάλεια του ταξιδιώτη» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Η 66η Συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, τόσο επειδή υλοποιείται με φυσική παρουσία, που σημαίνει επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά, κυρίως, επειδή αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια όλων των εκπροσώπων του Τουρισμού. Σκοπός της Συνάντησης είναι να τεθούν ιδέες και προοπτικές που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Τουριστικής Βιομηχανίας, μετά από μία πρωτοφανή κρίση.

«Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στον τουρισμό, πιστεύουμε στο μέλλον, πιστεύουμε στη δύναμη της επιστήμης που μας οδηγεί, σίγουρα και σταθερά, στην ανάκτηση της ζωής μας. Και είμαστε εδώ, μαζί, γιατί μόνο με συντονισμένες και συλλογικές δράσεις μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Νωρίτερα στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο υπουργός Τουρισμού και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας, αναφέρθηκαν στη συνεργασία μεταξύ Οργανισμού και κρατών προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα ταξίδια θα παραμείνουν ασφαλή για τους ταξιδιώτες. Άλλωστε, με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα, η φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερη από την προηγούμενη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Zurab Pololikashvili δήλωσε πως «το Πράσινο Πιστοποιητικό που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημαντικό προνόμιο. Θέλουμε, όμως, να δώσουμε το σωστό μήνυμα στον ταξιδιώτη, πως όποιος δεν το διαθέτει, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ταξιδέψει, καθώς υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι για να πραγματοποιήσει κάποιος το ταξίδι του. Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι του 2021, που θα είναι σαφώς καλύτερο από το περσινό, αφού διαθέτουμε το Πράσινο Πιστοποιητικό αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη ώστε να επανεκκινήσει ο τουρισμός».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img