Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΧρ. Αλεξοπούλου: Τον Απρίλιο του 2024 στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Χρ. Αλεξοπούλου: Τον Απρίλιο του 2024 στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Την έναρξη των σημερινών εργασιών του 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, κήρυξε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, παρουσιάζοντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Κυβέρνησης.

Σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η Υφυπουργός Μεταφορών επισήμανε πως τα έργα θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες ώστε να επιτευχθεί πλήρης επαναφορά της ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρόμου σε κανονικές συνθήκες. Επίσης μετέφερε την εκτίμηση ότι το κόστος για την επισκευή και αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα ανέλθει στα 187 εκατ. ευρώ.

Η κα Αλεξοπούλου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στη Λάρισα με τις διοικήσεις των οκτώ ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας για τα προβλήματα που ενέσκηψαν μετά την κακοκαιρία. Υπογράμμισε ότι όλες οι αστικές και υπεραστικές γραμμές στη Θεσσαλία εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές στις υποδομές αμαξοστασίων.

Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το δεύτερο διαγωνισμό προμήθειας επιπλέον 650 λεωφορείων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να δρομολογηθούν περισσότερα πράσινα λεωφορεία σε όλη την Ελλάδα και να επιστρέψει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναφορικά με τη βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στη χώρα, η κα Αλεξοπούλου τόνισε πως αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Άμεσα ενεργοποιείται η Επιτροπή που θα εργασθεί για την εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας 2021-2030.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων άγγιξε το 10%, στο οκτάμηνο. Πρόσθεσε πως στόχος είναι η δημιουργία τουλάχιστον 25 χιλιάδων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως το 2030.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ