Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥπάρχει ζήτημα ποιότητας στα Tesla;

Υπάρχει ζήτημα ποιότητας στα Tesla;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα προηγούμενα χρόνια, εάν κάποιος τόλμαγε να μιλήσει σε κάποιο forum -ιδιαίτερα του Reddit- για ζητήματα ποιότητας που διαπίστωνε σε Tesla, θα γινόταν δέκτης… οργής. Τα fanboys (και fangirls) της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ίδρυσε ο δαιμόνιος, καινοτόμος Elon Musk, θα έφταναν μέχρι και σε σημείο να… απειλήσουν όποιους “γκρίνιαζαν”.

Στην Κίνα, πάντως, φαίνεται ότι το πράγμα παραπήγε. Η μια ανάκληση έρχεται μετά από την άλλη για την Tesla και η φήμη της αμερικανικής βιομηχανίας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται πως καταβαραθρώνεται. Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι δημοσιεύματα θέλουν τις πωλήσεις της τον Μάιο στην Κίνα να πέφτουν στο μισό, ενώ ον περασμένο μήνα, η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Tesla πούλησε 25.845 οχήματα τον Απρίλιο που αντιπροσωπεύει μια πτώση 27% σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Η μετοχή της Tesla συνεχίζει να υποχωρεί από την αρχή του έτους, καθώς αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις στην Κίνα τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των καταναλωτών για την ασφάλεια και την ποιότητα των αυτοκινήτων της, ενώ παράλληλα είναι αντιμέτωπη και με αυξημένο ανταγωνισμό από κινεζικές εταιρείες όπως η Nio.

Με τις κινεζικές Αρχές να έχουν θέσει την Tesla υπό “επιτήρηση” ανεπισήμως, η εταιρεία προχώρησε σε ανάκληση 734 Model 3 -του best seller της στη χώρα-, μετά από απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της ασιατικής χώρας. Τα οχήματα παρήχθησαν το 2019 στη Σαγκάη και παρουσίασαν προβλήματα στις ζώνες ασφαλείας και στα ελαστικά, ενώ η Tesla ανακοίνωσε πως θα προβεί σε δωρεάν ελέγχους και επισκευές των οχημάτων.

Όπως μετέδωσε το CNBC, η απόφαση έρχεται μετά από την ανάκληση δεκάδων χιλιάδων οχημάτων της Tesla σε ΗΠΑ και Κίνα τους τελευταίους μήνες, ενώ το Πεκίνο έχει θέσει σε αυστηρούς ελέγχους τα οχήματα της εταιρείας του Έλον Μασκ λόγω προβλημάτων που έχουν αναφέρει οι οδηγοί και τα κινεζικά media.

Λίγο αργότερα, η Tesla προχώρησε στην ανάκληση 5.530 οχημάτων της από την αγορά των ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό από την αμερικανική αρχή ασφάλειας οχημάτων των ΗΠΑ (NHTSA), τα οχήματα που ανακαλούνται είναι μοντέλα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2019-2011, λόγω προβλημάτων στα συστήματα πέδησης που θα μπορούσαν να επιφέρουν απώλεια αέρα στα ελαστικά των αυτοκινήτων.

Η Tesla ανακοίνωσε πως δεν κατεγράφησαν περιστατικά τραυματισμών ή ατυχημάτων στα εν λόγω μοντέλα και πως θα προχωρήσει σε ελέγχους και αντικατάστασης των προβλημάτων.

spot_img
spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img
spot_img