Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚΛΙΜΑΤοπικές βροχές στα βορειοανατολικά, στα δυτικά και στα νότια-Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά, στα δυτικά και στα νότια-Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το μεσημέρι στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες. Πιθανή είναι η εκδήλωση πρόσκαιρων καταιγίδων στο Ιόνιο και στα νότια τμήματα της χώρας. Αύξηση θα παρουσιάσουν από το απόγευμα οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 26-27, στην Ήπειρο από 14 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από13 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενούς βροχή προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ