Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤην επαναφορά του μοναδικού δρομολογίου συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Αίγινα-Μέθανα-Πόρο ζητά...

Την επαναφορά του μοναδικού δρομολογίου συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Αίγινα-Μέθανα-Πόρο ζητά το ΕΕΠ

Την επαναφορά του μοναδικού δρομολογίου, συμβατικού πλοίου, από Πειραιά προς Αίγινα-Μέθανα-Πόρο που ακυρώθηκε εκτάκτως, λόγω βλάβης, ζητάει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του προέδρου του επιμελητηρίου Ιωάννη Βουτσινά προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, αναφέρονται τα εξής:

Σας ενημερώνουμε πως ξαφνικά και δίχως προειδοποίηση, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια συμβατικού πλοίου από Πειραιά για Αίγινα-Μέθανα-Πόρο την Παρασκευή 21/6 και το Σάββατο 22/6.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση στην δυσάρεστη κατάσταση που προκλήθηκε ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και τον εκδηλώσεων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης,  με αυτή την έκτακτη ακύρωση  λόγω βλάβης του μοναδικού δρομολογίου συμβατικού πλοίου. Το μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στα Μέθανα, καθώς και τις δύο ημέρες το ακυρωθέν είναι το μοναδικό δρομολόγιο πλοίου που συνδέει τα Μέθανα με Πειραιά, αλλά και με Αίγινα και Πόρο. Έτσι η κοινωνική αναστάτωση, αλλά και η οικονομική ζημία που θα προκληθεί στις επιχειρήσεις των Μεθάνων, θα είναι πραγματικά ανυπολόγιστη.

Αντίστοιχα ο Πόρος αν και έχει πολλαπλά δρομολόγια με ταχύπλοα για τις συγκεκριμένες ημέρες, εντούτοις θα επηρεαστεί επίσης αρνητικά από την εξέλιξη αυτή καθώς θα αποθαρρύνει τους επισκέπτες που επιθυμούν πιο οικονομική μετάβαση και δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στο νησί με ταχύπλοο ή οδικώς μέσω Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου-Επιδαύρου-Γαλατά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η μετακίνηση τουριστών και επισκεπτών αυτό το σημαντικό τριήμερο ορόσημο οικονομικό και ιστορικό για την περιοχή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ