Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤΕΧΑΝ: Βραβεύτηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης 

ΤΕΧΑΝ: Βραβεύτηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης 

Σε κλίμα γιορτής για το περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Βραβείων στην Πλατεία Συντάγματος, για τους μαθητές των 6 σχολικών τμημάτων που διακρίθηκαν στους Μεγάλους Εκπαιδευτικούς Διαγωνισμούς της ΤΕΧΑΝ. 

Συνολικά ανακυκλώθηκαν περισσότερα από 2.600.000 υλικά!

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας» και την ολοκλήρωση των Μεγάλων Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία, πρωτοπόρος σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ανακύκλωσης, διοργάνωσε στην Πλατεία Συντάγματος, μία ξεχωριστή τελετή απονομής βραβείων-επάθλων για τους νικητές-μαθητές των σχολικών τμημάτων σε 39 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής & Δήμου Αθηναίων. 

Συγκεκριμένα οργανώθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία:

·       O «Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων,

·       O «Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 39 Δήμων της Αττικής» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), την Περιφέρεια Αττικής, τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),

οι οποίοι τελούσαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Στην Τελετή Απονομής βραβεύθηκαν τα έξι σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν περισσότερα από 2.600.000 υλικά στα υψηλής τεχνολογίας Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ. Σε κλίμα γιορτής και δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 120 μαθητές, γονείς και καθηγητές. Επιπλέον την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο κ. Γιώργος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και ο κ. Νίκος Αβραμίδης, Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ.

Για κάθε έναν από τους «Μεγάλους Εκπαιδευτικούς Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» τα τρία μεγάλα έπαθλα ήταν:

Ø  1ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ:

Ένα (1) ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Οι νικητές με την πρώτη μεγαλύτερη συμμετοχή των δύο διαγωνισμών είναι το τμήμα Γ3 του 8ου Γυμνασίου Αθηνών και το τμήμα Β’ Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, αντίστοιχα, που ανακύκλωσαν συνολικά περισσότερα από 1.000.000 τεμάχια.

Ø  2ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ:

Ένα (1) ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Οι νικητές με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή των δύο διαγωνισμών είναι το τμήμα Γ2 του 56ου Γυμνασίου Αθηνών και το τμήμα Β2 του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου, αντίστοιχα, που ανακύκλωσαν συνολικά περισσότερα από 800.000 τεμάχια.

Ø  3ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ:

Ένα (1) Smartwatch, για κάθε μαθητή όλων των σχολικών τμημάτων.

Οι νικητές με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή των δύο διαγωνισμών είναι το τμήμα B1 του 43ου Λυκείου Αθηνών και το τμήμα Γ’ Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, αντίστοιχα, που ανακύκλωσαν συνολικά περισσότερα από 730.000 τεμάχια.

Τα βραβεία απένειμαν ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικώνη κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και ο κ. Νίκος Αβραμίδης, Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝκ. Απόστολος Μούργος, δήλωσε σχετικά: «Παιδιά, συγχαρητήρια! Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια ζωής για να προστατεύουμε το περιβάλλον. Πρέπει να  έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Να απολαύσετε τα δώρα σας και να συνεχίσετε να ανακυκλώνετε κάθε μέρα. Όλοι εμείς στην ΤΕΧΑΝ, σας ευχαριστούμε για τη θερμή συμμετοχή σας και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας!».

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, συνέχισε:  «Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχατε. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική. Η πλαστική σακούλα κάνει μεγάλο κακό στις θάλασσες και τις παραλίες μας. Ανακυκλώνουμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον ανήκει σε εσάς. Συγχαρητήρια και πάλι.».

H κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμπλήρωσε: «Το Υπουργείο καμαρώνει για τις αποδόσεις των παιδιών. Όπως γνωρίζετε, έχει εντάξει στα εργαστήρια δεξιοτήτων, θεματική ενότητα για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας. Κάνουμε δράσεις. Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Καμαρώνουμε που τα παιδιά μας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο, απορροφούν τις γνώσεις που οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί τους δίνουν. Συγχαρητήρια, παιδιά!».

Οι 

Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ που τρέχουν σε ετήσια βάση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσαν υψηλές συμμετοχές. Η πρωτοβουλία, έρχεται να επισφραγίσει τη συνέχεια του αντίστοιχου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2023 στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος της ενέργειας είναι η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών – στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ