Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΤα... μυστικά των νέων ηλεκτρικών πυροσβεστικών του Δήμου Κέρκυρας

Τα… μυστικά των νέων ηλεκτρικών πυροσβεστικών του Δήμου Κέρκυρας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προμηθεύτηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό ελαφρό φορτηγό ADDAX, ειδικά διασκευασμένο για αποστολές πυρόσβεσης. Είναι… παράξενο στην όψη. Δεν το έχουμε ξαναδεί. Δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί. Τι είναι λοιπόν αυτά τα νέα ηλεκτρικά πυροσβεστικά;

Πρόκειται για ελαφρά ηλεκτροκίνητα τα οποία κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο Βέλγιο, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης (συντήρηση, καύσιμα και έκτακτες βλάβες), κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για στόλους οργανισμών, Δήμων και Περιφερειών. Στην Ελλάδα, εισάγονται και διανέμονται από την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Το αβαντάζ τους -πλην του ότι μπορούν να κινηθούν σχεδόν οπουδήποτε, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στις δύσκολες συνθήκες των πόλεων, είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία ή οργανισμού. Επιπλέον, για εξειδικευμένες εργασίες, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, μπορεί να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές (Δήμους – Περιφέρειες, Οργανισμούς) με οχήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους, με διαστάσεις που τους επιτρέπει να περάσουν ακόμη και από στενούς δρόμους και σοκάκια, εκεί όπου τα παραδοσιακά φορτηγά δεν έχουν καμιά πιθανότητα πρόσβασης!

Τα ελαφρά φορτηγά ADDAX, προβάλλονται ως ο ιδανικός στόλος οχημάτων κοινής ωφέλειας, για τις πόλεις που επιθυμούν να στραφούν στην βιώσιμη κινητικότητα, προστατεύοντας τους κατοίκους τους τόσο από τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων, όσο και από την ηχορύπανση. Λειτουργικά και ανθεκτικά, μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία, σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

Εκτός των παραπάνω, τα ελαφρά φορτηγά της ADDAX διατηρούν σημαντικό πλεονέκτημα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Οι καμπίνες των οχημάτων αυτών είναι από τις υψηλότερες (2 μέτρα) και πιο ευρύχωρες (1,4 μέτρα) στην αγορά και εξοπλίζονται με διπλό σύστημα ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Για την κίνηση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων ελαφρών φορτηγών ADDAX, φροντίζει μια νέα γενιά μπαταριών με τεχνολογία LiFePO4, που προσφέρει :

Εκτιμώμενο χρόνο ζωής (των μπαταριών) στα 10 έτη, που μπορεί να επεκταθεί και για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Απαλλαγή από το σύνδρομο του “memory effect”, που σημαίνει ότι επαναφορτίζονται όποτε το επιθυμεί ο χρήστης. Αυτό είναι ιδανικό, στην περίπτωση ευκαιριακών επαναφορτίσεων με ταχυ-φορτιστή !

Μεγάλη χωρητικότητα, καθώς το περιορισμένο βάρος τους προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα για φορτίο από 200 έως 300 kg!

Ενισχυμένη ασφάλεια, καθώς είναι απαλλαγμένες από σπάνια μέταλλα, που ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου και τις παραδοσιακές μπαταρίες Ιόντων –Λιθίου, που αποδείχθηκαν εξαιρετικά ρυπογόνες και δύσκολο να ανακυκλωθούν. Οι μπαταρίες των φορτηγών ADDAX είναι ανακυκλώσιμες και δεν χρησιμοποιείται κοβάλτιο ως προϊόν παιδικής εργασίας!

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img