Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣυνεχίζεται η μετοχική κινητικότητα στην Ελλάκτωρ

Συνεχίζεται η μετοχική κινητικότητα στην Ελλάκτωρ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Συνεχίζεται η μετοχική κινητικότητα στον όμιλο Ελλάκτωρ, καθώς μετά την πρόσφατη αγορά του 9,50% από το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest που ενεργοποίησε option επί των μετοχών του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, πέρασε άλλο ένα πακέτο για το 2,41% των μετοχών της εισηγμένης.

Πιο αναλυτικά, πέρασε πακέτο 5.168.544 μετοχών της Ελλάκτωρ στην τιμή των 1,50 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι με premium άνω του 6% συγκριτικά με την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό.

Η αξία της συναλλαγής έφτασε στα 7,75 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το τελευταίο πακέτο της συμφωνίας της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Farallon με την Greenhill Investments Limited, η οποία ελέγχεται από τους κ.κ. Μπάκο και Καϋμενάκη.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα μετά από μήνες αναβολών, ενεργοποιήθηκε η option (δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών) που διέθετε ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest επί των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος κατείχε το 12,55% του Ελλάκτωρ. Έτσι, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Μαΐου το ολλανδικό fund μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής απέκτησε συνολικά 20.355.840 μετοχές της Ελλάκτωρ στην τιμή των 1,20 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 9,50% του μετοχικού κεφαλαίου του εισηγμένου ομίλου.

Με την εξαγορά, η Reggeborgh αυξάνει το άμεσο ποσοστό της στο 24,3%, ενώ πλέον ο κ. Μπόμπολας – άλλοτε κραταιός μέτοχος της Ελλάκτωρ – θα μείνει με ποσοστό περί το 3,01% στον όμιλο. Η συναλλαγή έγινε με discount περίπου 14% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, ενώ η αξία του πακέτου ήταν 24,4 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτήν την εξαγορά η Reggeborgh κατέχει ποσοστό 24,25% στον όμιλο Ελλάκτωρ, ενώ δεν είναι σαφές ακόμη ποια είναι η στρατηγική για το εναπομείναν ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img