Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Αρναουτάκης: Πολυσήμαντες οι παρακαταθήκες του Ελευθερίου Βενιζέλου

Στ. Αρναουτάκης: Πολυσήμαντες οι παρακαταθήκες του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε σήμερα στα Χανιά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην 109η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις παρακαταθήκες της ενότητας, της ελευθερίας του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και που η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα  φέρει ανεξίτηλη την σφραγίδα του. Ως Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε, τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να δουν τον τόπο τους  ελεύθερο, προσθέτοντας:

«Η Επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, είναι η επιτομή του μακραίωνου και άρρηκτου δεσμού των Ελλήνων με την ελευθερία. Είναι μια ημέρα  ορόσημο που σηματοδότησε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, για τους αιώνες που θα έρθουν. Η ιστορική επέτειος, μας υπενθυμίζει πως πριν από 109 χρόνια, ο Ελευθέριος Βενιζέλος σφράγισε την πορεία του τόπου στο σύγχρονο κόσμο, διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία του. Σήμερα σε μέρες δύσκολες για την ανθρωπότητα, η οποία δοκιμάζεται από ποικίλες και αλλεπάλληλες κρίσεις, τέτοιες στιγμές αγώνα αλλά και δικαίωσης, είναι ένα φωτεινό ορόσημο και ταυτόχρονα μια εγγύηση ελπίδας ότι οι αγώνες όταν γίνονται με συνέπεια και λεβεντιά είναι αγώνες που δικαιώνονται. Από το Φρούριο του Φιρκά, με την ύψωση της Ελληνικής Σημαίας το 1913 μεταφέρθηκε σε όλο τον πλανήτη το μήνυμα, ότι ο αέρας της Ελευθερίας πνέει και θα πνέει πάντα πάνω από την πατρίδα μας».

Τιμώντας την 109 επέτειο τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό Χανίων, ακολούθησε πομπή θεσμικών εκπροσώπων, στρατού, μαθητών, πολιτών με την σημαία στο φρούριο Φιρκά, όπου έγινε έπαρση από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Νίκο Παπαδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος ερευνών και μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Χανίων. Στην συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στα νέα εκθέματα και επίσκεψη στο Δήμο Χανίων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ