Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑΣτη Λάρισα φωτοβολταϊκό πάρκο θα δίνει δωρεάν ρεύμα στους αγρότες

Στη Λάρισα φωτοβολταϊκό πάρκο θα δίνει δωρεάν ρεύμα στους αγρότες

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα προς όφελος της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας, ετοιμάζεται να λειτουργήσει στη περιοχή και αναμένεται να είναι το πρώτο στη χώρα, με στόχο την παροχή δωρεάν ενέργειας, αλλά και όφελος σε τουλάχιστον 50.000 αγρότες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β. Θεσσαλίας) καθώς και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού (Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού).

O Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, Πέτρος Βαρελίδης, σε δηλώσεις του στα πλαίσια της παρουσίασης του έργου τόνισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους της κυβέρνησης, την εταιρεία, την Περιφέρεια, και φυσικά πάνω απ’ όλους τους αγρότες της περιοχής που σε πείσμα των στερεοτύπων που υπάρχουν αντιλαμβάνονται την πορεία των πραγμάτων και δείχνουν ένα πρωτοπόρο πνεύμα αναλαμβάνοντας να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το καινοτόμο πρότζεκτ το οποίο θα αποφέρει φυσικά τεράστια οφέλη στους αγρότες της περιοχής”

Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με το έργο θα εγκατασταθούν, επίσης, πλωτά φωτοβολταϊκά στοιχεία που επιτρέπουν τη χρήση των υδάτινων επιφανειών για την παραγωγή ενέργειας, μειώνοντας παράλληλα τα φαινόμενα εξάτμισης. Τέλος, διατάξεις αποθήκευσης θα συμπληρώσουν αυτές τις εγκαταστάσεις ηλιακής παραγωγής, επιτρέποντας την ενσωμάτωση της πράσινης ενέργειας στο δίκτυο και ένα πιο αποδοτικό και πράσινο ενεργειακό μείγμα για τη Θεσσαλία

Σημειώνεται, πως φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί το πρώτο έργο της εταιρείας Akuo στην Ελλάδα, αποτελούμενο από 4 φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 1 MW ο καθένας. Επιπρόσθετα, είναι το πρώτο έργο στο οποίο η Akuo θα προβεί στη πώληση ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στην αγορά, μέσω της συμμετοχής της στις αγορές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ