Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣτίβος: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο γυναικών!

Στίβος: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο γυναικών!

Ο κλασικός αθλητισμός πρόσθεσε από σήμερα (24/09) μία νέα “χρυσή” σελίδα στην ιστορία του. Με φοβερή εμφάνιση η 27χρονη δρομέας από την Αθιοπία, Τιγκίστ Ασέφα, κατάφερε ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο των γυναικών.

Η περσινή νικήτρια στον αγώνα του Βερολίνου ετοιμαζόταν να διατηρήσει εφέτος τον τίτλο της, όμως αποφάσισε να συνδυάσει τη δεύτερη σερί νίκη της με ένα μεγάλο ρεκόρ.

Η Ασέφα βρισκόταν σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ από τα μισά της διαδρομής και τελικά το πέτυχε τερματίζοντας με τον αδιανότητο χρόνο 2:11:53! Διέλυσε έτσι το 2.14.04 της Μπριτζίτ Κοσγκέϊ που κρατούσε από το 2019. Τότε η Κενυάτισσα είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μετά από 16 χρόνια.

Η Ασέφα, που ξεκίνησε να τρέχει Μαραθώνιο από τον περσινό Απρίλιο, έγινε παράλληλα η πρώτη γυναίκα που διαλύει το φράγμα των 2 ωρών και 12 δευτερολέπτων, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα!

O χρόνος της, μάλιστα, ήταν περίπου 23 δευτερόλεπτα μακριά από το Ολυμπιακό όριο που είχε τεθεί για το Τόκιο το 2020, για τον μαραθώνιο των ανδρών!

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ