Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣε Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Αυστρία ο Ν. Μηταράκης

Σε Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Αυστρία ο Ν. Μηταράκης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Λουξεμβούργο με φυσική παρουσία των υπουργών, θα συμμετάσχει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, το οποίο θα είναι το τελευταίο υπό την πορτογαλική Προεδρία, οι υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν την έκθεση προόδου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο, τη Στρατηγική Σέγκεν, καθώς και τους τρόπους διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης, θα ταξιδέψει στις 10-11 Ιουνίου στη Μπρατισλάβα και τη Βιέννη. Στη Μπρατισλάβα, πρόκειται να πραγματοποιήσει διμερείς συνομιλίες με τον Σλοβάκο ομόλογό του, υπουργό Εσωτερικών, Ρόμαν Μίκουλετς, εστιάζοντας στη διμερή συνεργασία και στις διαπραγματεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Τέλος, στη Βιέννη ο κ. Μηταράκης, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα συμμετάσχουν σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας προς τιμήν των ειδικών δυνάμεων EKO COBRA, που εστάλησαν από την αυστριακή κυβέρνηση τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2020, για την υποστήριξη της Ελλάδας στα γεγονότα του Έβρου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img