Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροώθηση συνεργασιών Ελλάδος και Ιράν στον κλάδο της βιοτεχνίας

Προώθηση συνεργασιών Ελλάδος και Ιράν στον κλάδο της βιοτεχνίας

Συνάντηση γνωριμίας, μεταξύ του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλου Ραβάνη και του πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μαλέκ Χοσείν Γκιβζάντ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΒΕΑ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνίας, την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρέσβης του Ιράν, συνοδευόμενος από τον πρώτο γραμματέα της Πρεσβείας στην Αθήνα, Εχσάν Μπακχσαντέχ, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ελλάδας, ενώ παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα του οικονομικού τμήματος της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, για την προώθηση της οικονομικής διπλωματίας και της εμπορικής συνεργασίας με την Ελλάδα, σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο πρόεδρος εκφράστηκε θετικά για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών και υπογράμμισε την ανάγκη για αμοιβαία οφέλη και την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω δράσεων, όπως:

* Ανταλλαγές επισκέψεων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών μέσω των Επιμελητηρίων,

* Συμμετοχή επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις για την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων,

* Προώθηση Ιρανικών επιχειρηματικών αιτημάτων συνεργασίας στις επιχειρήσεις -βιοτεχνίες μέλη του ΒΕΑ,

* Συμμετοχή των δυο χωρών σε σχήματα συνεργασίας,

* Παροχή τεχνογνωσίας σε τομείς όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεξεργασία, συντήρηση και τυποποίηση τροφίμων, κ.ά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο και να εργαστούν συντονισμένα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αναγνωρίζοντας το μεγάλο δυναμικό που κρύβεται σε αυτήν τη συνεργασία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ