Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πορεία χωρίς... πισωγυρίσματα η χαλάρωση των μέτρων

Πορεία χωρίς… πισωγυρίσματα η χαλάρωση των μέτρων

Ως «δρόμο χωρίς επιστροφή» χαρακτηρίζουν στο κυβερνητικό επιτελείο την πορεία άρσης των μέτρων του lockdown που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες και θα κορυφωθεί στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί αφήνουν ικανοποιητικό χρονικό διάστημα προκειμένου να διαφανεί επιδημιολογικά η επίπτωση του κάθε βήματος, ενώ η πορεία του εμβολιασμού μόνο αισιοδοξία προκαλεί. Άλλωστε από σήμερα ανοίγει το «παράθυρο» για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 στους οποίους θα χορηγηθεί αποκλειστικά το σκεύασμα της AstraZeneca.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη αλλά και επιστήμονες εμφανίζονται αισιόδοξοι πως παρά την όποια διασπορά μπορεί να υπάρξει λόγω των ημερών του Πάσχα η ανταπόκριση των πολιτών στα μέτρα είναι θετική παρά την κόπωση και γι’ αυτό δεν υπάρχει ανησυχία για ανατροπή του ήδη ανακοινωθέντος σχεδιασμού. Αντίστοιχα η επέκταση της χρήσης του εργαλείου των self tests αποτελεί ένα ακόμη όπλο στην επιδημιολογική παρατήρηση. Από χθες έγινε διαθέσιμο στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα περαιτέρω διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ προκειμένου να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, ενόψει Πάσχα η προσοχή της Πολιτείας είναι στραμμένη στα διόδια των εθνικών οδών αφού οι έλεγχοι των ανδρών και των γυναικών της Τροχαίας είναι εξονυχιστικοί μην αφήνοντας επί της ουσίας κανένα όχημα να φύγει εκτός πόλης εάν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως δείχνουν τα στοιχεία, το Σαββατοκύριακο υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν από το κλεινόν άστυ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, από το πρωί της Παρασκευής 23 Απριλίου έως και σήμερα στις 06:00 από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου εξήλθαν 36.119 οχήματα. Ανάμεσα στα οχήματα που ελέγχθησαν τα 755 από αυτά εξαναγκάστηκαν σε επιστροφή αφού δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αντίστοιχα στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας εξήλθαν 45.961 οχήματα με τα οχήματα που να υποχρεώνονται σε επιστροφή να ανέρχονται συνολικά σε 168. Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων το Σαββατοκύριακο ανέρχεται σε 923.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ