Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠερ. Αττικής: Παράδοση ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και καφέ κάδων στον Δ. Αγκιστρίου

Περ. Αττικής: Παράδοση ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και καφέ κάδων στον Δ. Αγκιστρίου

Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 50 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αγκιστρίου. Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμαρχο Αγκιστρίου Ιωάννη Αθανασίου στο πλαίσιο του προγράμματος διανομής στους δήμους της Αττικής, με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε στο Αιγάλεω, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου Αγκιστρίου, Χ. Πάνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τόσο ο Δήμος Αγκιστρίου, όσο και οι 66 Δήμοι της Αττικής, έχουν σταθεί αρωγοί και συνοδοιπόροι στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη για την ενίσχυση της ανακύκλωσης μέσω του νέου μοντέλου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα ένα υπερσύχρονο απορριμματοφόρο για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων παραδίδεται στον διαχρονικό και πάντα επιτυχημένο Δήμαρχο Αγκιστρίου, τον Γιάννη Αθανασίου ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το Αγκίστρι γίνεται ακόμα ένας σημαντικός συμμέτοχος στην προσπάθεια μας να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας. Για μία σύγχρονη, «πράσινη» Περιφέρεια. 

Παραδίδονται και 50 καφέ κάδοι επίσης, έτσι ώστε να δώσουμε και στους πολίτες τη δυνατότητα να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλουμε από κοινού με τον Δήμο. Άλλωστε, η συλλογή βιοαποβλήτων παράγει προϊόντα που είναι εδαφοβελτιωτικά όπως είναι γνωστόν, τα οποία προσφέρονται είτε σε κάτοικους, είτε στους δήμους προκειμένου να αναδειχτεί η κυκλική οικονομία μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Είμαι σίγουρος Δήμαρχε, πως και εσύ και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας που βρίσκεται και αυτός σήμερα κοντά μας, θα μπορέσετε να κάνετε το νησί ακόμα πιο ωραίο, ακόμα πιο πράσινο, ακόμα πιο καθαρό και εμείς σαν Περιφέρεια θα είμαστε πάντα κοντά σας. Σας ευχαριστώ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Ι. Αθανασίου,ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και τη συμπαράστασή του σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης του Δήμου, επισημαίνοντας: 

«Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον κύριο Πατούλη. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική μέρα η σημερινή, είναι ένα έναυσμα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε όσο μπορούμε περισσότερο την ανακύκλωση. Η Περιφέρεια Αττικής και ο κύριος Πατούλης πρωτοπορεί σε αυτή την προσπάθεια και θα είμαστε μαζί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτό το δύσκολο έργο που επιτελεί.»

Δείτε σχετικό βίντεο: 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ