Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣΠεριφέρεια Αττικής: Τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα και εξοπλισμός ανακύκλωσης βιοαποβλήτων στον Δ. Ζωγράφου

Περιφέρεια Αττικής: Τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα και εξοπλισμός ανακύκλωσης βιοαποβλήτων στον Δ. Ζωγράφου

Τέσσερα νέα, σύγχρονα απορριμματοφόρα και 350 καφέ κάδους για τη συλλογή  βιοαποβλήτων, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Ζωγράφου. Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος διανομής στους δήμους της Αττικής, με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Β. Θώδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δ. Δήμα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με τον δήμο Ζωγράφου, αλλά και με όλους τους Δήμους της Αττικής, στην προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της Περιφέρειας για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα καταστήσουν την Περιφέρεια Αττικής μία «πράσινη Περιφέρεια».

Πιο αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον δήμο Ζωγράφου, για την παράδοση τεσσάρων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων διαλογής βιοαποβλήτων, καθώς επίσης και 350 καφέ κάδων. Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Ζωγράφου με την αξιοποίηση των υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων και των συγκεκριμένων κάδων, αποτελεί πλέον έναν σημαντικό εταίρο στην προσπάθειά μας να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Αττικής σε μία «Πράσινη Περιφέρεια». Δηλαδή να μην θάβουμε τα στερεά απόβλητα αλλά να κάνουμε τη διαλογή των βιοαποβλήτων και έτσι να μπούμε στη διαδικασία της σύγχρονης εποχής, της Πράσινης Εποχής. Θέλω να συγχαρώ τον Βασίλη Θώδα για την προσπάθεια που κάνει εν γένει για τον Δήμο του και προφανώς για τη δυνατότητα, που είμαι σίγουρος ότι έχουν εκείνος και οι υπηρεσίες του να συμπράξουν στην κοινή αυτοδιοικητική προσπάθεια για την Αττική μας και τους συμπολίτες μας».

Από τη δική του πλευρά, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προμήθεια του εξοπλισμού, καθώς όπως είπε με αυτόν διευκολύνεται ο στόχος να ενισχυθεί η ανακύκλωση στον Δήμο και να αυξηθεί το ποσοστό των βιοαποβλήτων που ανακυκλώνονται προχωρώντας στη συλλογή και τη διαλογή στην πηγή.  «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος μας παρέδωσε τέσσερα νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα τα οποία θα συλλέγουν βιοαπόβλητα μαζί και με 350 νέους καφέ κάδους. Η σημερινή ενίσχυση του Δήμου μας με τα απορριματοφόρα και τους κάδους έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουμε αναπτύξει από την αρχή της θητείας μας με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την καθαριότητα και τη μετατροπή της πόλης μας σε μια πιο «πράσινη» πόλη. Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια της να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες για την καλύτερη και πιο σύγχρονη αποκομιδή όλων των απορριμμάτων. Πάντα στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας και η αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στην πόλη μας»

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ