Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της CITROËN

Πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της CITROËN

“Έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του ομίλου Συγγελίδη και ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Ίδρυσε το 1965 την CITROËN Ελλάς Α.Ε που εν έτει 2023 συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROËN σε όλη την Ευρώπη.

Μαζί με την σύζυγό του, Θεοδώρα, επίσης εκλιπούσα, με την οποία και απέκτησαν τρία παιδιά, δημιούργησε και εδραίωσε τον Όμιλο Συγγελίδη με ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το 1981, από τη Γαλλική Δημοκρατία για την προσφορά του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις.

Δύο εκ των τέκνων του, ο Γιάννης και Πολυχρόνης Συγγελίδης έχουν αναλάβει τα ηνία του Ομίλου και τον έχουν εξυψώσει στην κορυφή της λίστας με τις πιο ισχυρές παρουσίες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Όμιλος, εκτός από τη CITROËN, εκπροσωπεί ακόμα και τις Peugeot, DS, Opel και Mazda, διευρύνοντας συνεχώς τις επαγγελματικές δραστηριότητες του.

Προς ένδειξη σεβασμού, ο Όμιλος Συγγελίδη, θα παραμείνει σήμερα (24/03) κλειστός και η κηδεία του Γιώργου Συγγελίδη θα διεξαχθεί στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ