Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΝotam απαγόρευσης πτήσεων στην Ελλάδα αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας- Οι πτησεις που...

Νotam απαγόρευσης πτήσεων στην Ελλάδα αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας- Οι πτησεις που εξαιρούνται

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Απαγορεύονται οι πτήσεις στην Ελλάδα αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας σύμφωνα με  την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της  Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ).

Ειδικότερα, προβλέπεται:

α) απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας και 

β) δίνονται οδηγίες προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το FIR του Μινσκ (Λευκορωσία) για τις πτήσεις τους.

Η ΝΟΤΑΜ που ισχύει ήδη και έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021,  έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της Ε.Ε  ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της. Ενώ για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. 

Εξαιρέσεις

Η αεροπορική οδηγία δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ή αναγκαστικής εναέριας διέλευσης και σε περίπτωση που η προσγείωση/απογείωση ή η εναέρια διέλευση είναι απαραίτητη για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img