Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ν. Χαρδαλιάς: Ανοίγουν οι σχολές οδηγών και το λιανεμπόριο στη Κοζάνη με...

Ν. Χαρδαλιάς: Ανοίγουν οι σχολές οδηγών και το λιανεμπόριο στη Κοζάνη με click away

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολών οδηγών από Δευτέρα 19/4. Πιο συγκεκριμένα, τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά, ενώ θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές.

Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test που θα γίνεται υποχρεωτικά έως 24 ώρες πριν το μάθημα ή την εξέταση, ενώ οι εξεταστές θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο». Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν – εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα:

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,

– η Λέρος,

– οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος

– ο δήμος Λοκρών,

– οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ