Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΝ. Τζανάκης: Συστάσεις προφύλαξης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τη νόσο των...

Ν. Τζανάκης: Συστάσεις προφύλαξης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τη νόσο των πτηνοτρόφων

Για τις νόσους που απειλούν τους κατοίκους της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα την νόσο των πτηνοτρόφων μίλησε ο πνευμονολόγος Νίκος Τζανάκης.

«Είναι μία αρρώστια ανάμεσα στις άλλες οι  οποίες μακροχρόνια μπορεί να είναι κίνδυνος για τους ανθρώπους. Δεν είναι μία νόσος συνηθισμένη. Είναι ανάμεσα στους εκτροφείς περιστεριών ή άλλων πτηνών υπάρχει ένα  αυξημένο ποσοστό περίπου 10%», είπε αρχικά μιλώντας στο MEGA.

«Υπάρχει αυτό τώρα στη Θεσσαλία γιατί μεγάλος αριθμός ανθρώπων και όχι απαραίτητα εκτροφείς, θα ασχοληθεί με το καθάρισμα εκτροφών, σπιτιών, υπογείων όπου εκεί η υγρασία, τα λιμνάζοντα νερά και οι λάσπες είναι ένα υλικό που αναπτύσσονται θερμόφιλα μικρόβια, μούχλα και αν κάνεις τα εισπνεύσει μπορεί να προκληθεί αυτή η αρρώστια, συμπτώματα της οποίας είναι η δύσπνοια, ο πυρετός κα άλλα συμπτώματα. Αν κάνεις εκτεθεί επανειλημμένα στα αντιγόνα και το αφήσει χωρίς θεραπεία, και παρέμβαση, όντως μπορεί να είναι θανατηφόρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Έχει σχέση με την λοίμωξη του αναπνευστικού;

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «αν αυτή η λοίμωξη δεν περνάει, πιθανότατα να είναι πνευμονίτιδα άλλου τύπου με αυτοάνοσα χαρακτηριστικά, αλλά δεν το χαρακτηρίζω αυτοάνοσο. Δεν είναι ακριβώς ιός, είναι οργανικά αντιγόνα που υπάρχουν μέσα στα υλικά. Δεν θα πιάσει τους πάντες, η μάσκα μπορεί να μας προστατεύσει. Να αποφύγουμε να μείνουμε σε κλειστούς χώρους και αν υπάρχει έντονη μυρωδιά να προσέχουμε».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ