Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ. Παπαθανάσης: 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό

Ν. Παπαθανάσης: 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό

“Βασικός στόχος του προγράμματος της Ν.Δ. είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό πολύ περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διότι αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας”. Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, περίπου 60.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης χάρη στο πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που διευρύνει την περίμετρο των μικρών πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πρόεδρο στον τραπεζικό τομέα. Ξεκίνησε από την Αναπτυξιακή Τράπεζα που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορείτε να μπείτε μέσα ως μια μικρή πολύ μικρή επιχείρηση, να κάνετε μια αίτηση να αξιολογηθεί από την αναπτυξιακή τράπεζα έτσι ώστε να μην μπορούν να σας αρνηθούν οι τράπεζες τη δανειοδότηση. Και εδώ ερχόμαστε και με προγράμματα που εγγυώνται το δάνειο από πλευράς δημοσίου πάνω από 80% ακριβώς για να στηρίξουμε την μικρή πολύ μικρή επιχειρηματικότητα και θα διευρύνουμε με αυτό τον τρόπο με πάνω από 60.000 εταιρείες, νέες εταιρείες που θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίχθηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα διατηρήθηκε η δημοσιονομική ισορροπία και η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής. «Καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος δανεισμού του δημοσίου και αυτό μας βοήθησε να στηρίξουμε με περίπου 50 δισ. ευρώ τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι όταν έκλεισαν οι επιχειρήσεις έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι θα τις βρούμε εκεί και τις βρήκαμε εκεί, όπως βρήκαμε και τους εργαζόμενους εκεί και μάλιστα μειώθηκε η ανεργία και δημιουργήθηκαν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Επομένως στηρίξαμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με πολλά μέσα, με πολλά μέτρα. Ήταν οι επιτρεπτές προκαταβολές, ήταν η επιδότηση των ενοικίων, ήταν η επιδότηση της εργασίας, είναι η επιδότηση των επιτοκίων» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ