Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ. Παπαθανάσης: Θα στηριχτούν 35.000 επιχειρήσεις- Να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας

Ν. Παπαθανάσης: Θα στηριχτούν 35.000 επιχειρήσεις- Να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρωταρχικό στόχος είναι να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας. Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ανέφερε πως “μπαίνουμε στο κομμάτι της επανεκκίνησης με μια δέσμη μέτρων στήριξης, όπως αυτά για τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια”.

“Στο πρόγραμμα για τη στήριξη της Εστίασης, θα στηριχτούν 35.000 επιχειρήσεις, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 25.000 αιτήσεις, οι 10.000 εκ των οποίων έχουν εκκαθαριστεί. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ πρέπει να παίρνουμε έγκριση, που μερικές φορές καθυστερεί”, είπε σχετικά με το χρόνο εκταμίευσης των ποσών και εκτίμησε ότι, “η αγορά από τη στιγμή που ξέρει πόσα χρήματα θα πάρει, μπορεί και ρυθμίζει τη ροή”.

Ερωτηθείς ειδικά για τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε πως γίνονται καθημερινά “70.000 έλεγχοι, όμως δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να δίνει πρόστιμα”.

Όσο για τον Τουρισμό, υπενθύμισε ότι “και πέρυσι πήρε χρόνο να ‘χτιστεί’ η κίνηση” και προέβλεψε ότι, “φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, ίσως και στο διπλάσιο ποσοστό” κίνησης. Τόνισε επίσης ότι, “ανοίγει το πρόγραμμα του τουρισμού για καταλύματα, λεωφορεία και τουριστικά γραφεία”.

Ξεκαθάρισε ότι, “ό,τι μείνει κλειστό, σαφώς θα πάρει στήριξη” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα στήριξης άλλων κλάδων, λέγοντας πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν προς το τέλος του μήνα.

Ειδικά για τις εμποροπανηγύρεις, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις. “Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τώρα ή το άλλο Σαββατοκύριακο”, είπε υπενθυμίζοντας ότι είχαν λειτουργήσει και πέρυσι, αλλά και ότι, “έχουμε μέτρα και κανόνες”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img