Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝέος σταθμός Προαστιακού στην Παιανία

Νέος σταθμός Προαστιακού στην Παιανία

Την προσθήκη ακόμη ενός σταθμού του Προαστιακού σιδηροδρόμου στην Παιανία σηματοδοτεί η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της σχετικής Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης. Πρόκειται για το πρώτο, αλλά καθοριστικό βήμα, ωρίμανσης του έργου που θα οδηγήσει στη διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατασκευή νέου σταθμού στην περιοχή Καρελλάς στην Παιανία.

Ο νέος προαστιακός σταθμός «Καρελλάς» στην Παιανία, αποτελεί λειτουργικό μέρος του σιδηροδρομικού έργου της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Θα κατασκευαστεί ενδιάμεσα από τους υφιστάμενους σταθμούς ΠΑΙΑΝΙΑ-ΚΑΝΤΖΑ και ΚΟΡΩΠΙ. Παράλληλα θα συνδεθεί και με τη γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, Δημοτικό Θέατρο-Δ.Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η σιδηροδρομική στάση της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής χωροθετείται εντός του συνδυασμένου οδικού και σιδηροδρομικού διαδρόμου της Ελεύθερης Λεωφόρου Ελευσίνας – Σταυρού – Αεροδρομίου Σπάτων (ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) περί τη Χ.Θ. 22+200. Η θέση της σιδηροδρομικής στάσης βρίσκεται εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου στην περιοχή Καρελλά του Δήμου Παιανίας, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Η σιδηροδρομική στάση θα αποτελείται από κεντρική αποβάθρα η οποία, με σύστημα κατακόρυφης επικοινωνίας σταθερών και κυλιόμενων κλιμάκων και ανελκυστήρων, θα ανταποκρίνεται στο επίπεδο της οδού άνω διάβασης, κατά την τυπική διάταξη των σταθμών του σιδηροδρομικού διαδρόμου που αναπτύσσεται στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου.

Ο νέος προαστιακός σταθμός «Καρελλάς» στην Παιανία, θα προσφέρει πρόσβαση σε κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής . Με την λειτουργία του θα προσθέσει την περιοχή του Καρελά Παιανίας στο δίκτυο Μετρό και Προαστιακού.

Ο επιβάτης θα μπορεί σε λιγότερο από 30 λεπτά να βρίσκεται από το Σύνταγμα και σε περίπου 20 λεπτά από το Μαρούσι στην περιοχή της Παιανίας, συμβάλλοντας στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της κυκλοφοριακής όχλησης της περιοχής αναπτύσσοντας περισσότερο τις αστικές συγκοινωνίες και τη σύνδεση με την Αθήνα και τους άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου. Πρόσβαση επίσης μέσω του Μετρό θα αποκτήσει και στο λιμάνι του Πειραιά.

Με την δημιουργία του νέου προαστιακού σταθμού, προσδοκάται η σύνδεση των οικισμών της Παιανίας, Καρελλά, των Σπάτων, αλλά και των βιομηχανικών ζωνών της περιοχής με το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, ενισχύοντας την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής τους και κατά συνέπεια των θέσεων εργασίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ