Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝέα σπουδαία συμφωνία ναύλωσης για την Euroseas του Αρ. Πίττα

Νέα σπουδαία συμφωνία ναύλωσης για την Euroseas του Αρ. Πίττα

Νέα συμφωνία ναύλωσης μέσα σε λίγες ημέρες εξασφάλισε για ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων η Euroseas, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε πως ήρθε σε συμφωνία ναύλωσης για το containership Pepi Star, χωρητικότητας 1,800 teu. Τα ημερήσια ναύλα ανέρχονται στα 24.250 δολάρια για χρονική περίοδο από 23 έως 25 μήνες.

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την παράδοση του πλοίου, η οποία είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, δήλωσε ότι «Ναυλώσαμε το επερχόμενο νεότευκτο πλοίο μας, το έβδομο σε μια σειρά εννέα πλοίων και τελευταίο από τα τρία containerhips μεταφορικής ικανότητας 1.800 teu, σε μια κορυφαία εταιρεία τακτικών γραμμών, με κερδοφόρα ναύλα 24.250 δολάρια ημερησίως για περίοδο δύο ετών. Αυτή η τιμή αντιπροσωπεύει αύξηση 10% σε σύγκριση με την ναύλωση του αδελφού πλοίου Stephania K, στα 22.000 δολάρια μόλις πριν από μία εβδομάδα, σαφής ένδειξη της συνεχούς ενίσχυσης των τιμών της ναυλαγοράς containerships κατά τους τελευταίους μήνες. Η παρούσα ναύλωση αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 12,3 εκατ. δολάρια στα EBITDA για την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης – αυξάνοντας την εναπομένουσα κάλυψη των ναύλων μας για το 2024 στο 91%».

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, η ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει αντίστοιχη συμφωνία για το αδελφό πλοίο Stephania K, χωρητικότητας 1.800 teu, το οποίο θα παραλάβει στις 28 Ιουνίου. Η διάρκεια της ναύλωσης έχει την ίδια διάρκεια, αλλά τα ναύλα είναι στα 22.000 δολάρια την ημέρα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ