Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τις γυναίκες που αγωνίζονται να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή»

Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τις γυναίκες που αγωνίζονται να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή»

Τις δράσεις και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αυξάνουν τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας και διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας, παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σήμερα στο 2ο Συνέδριο Γυναικών: «Σύγχρονες γυναίκες-Πετυχημένες managers», που διοργάνωσε το Business Review.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες, τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με έμφαση στις γυναίκες, το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η απονομή Σήματος Ισότητας στις επιχειρήσεις, είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με σκοπό τη στήριξη της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας.

«Δεν μένουμε στα λόγια, αλλά, με συγκεκριμένα μέτρα, με κατάλληλες παρεμβάσεις και στοχευμένες δράσεις, στηρίζουμε ουσιαστικά τις γυναίκες. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, στηρίζουμε τις γυναίκες που αγωνίζονται να σπάσουν τη ”γυάλινη οροφή” και προωθούμε δράσεις για την ενίσχυση της ίσης εκπροσώπησης των φύλων σε ανώτερες διοικητικές θέσεις», ανέφερε η κυρία Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός βράβευσε τρεις γυναίκες που έχουν διακριθεί για το έργο τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα κορίτσια. Η κυρία Συρεγγέλα βράβευσε την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, την πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, και την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Σεμίραμις Παληού.

«Παίρνουμε δύναμη από τις γυναίκες που έχουν διακριθεί στους τομείς τους και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης άρση των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών, να αναγνωριστεί η ισότιμη θέση των γυναικών στον εργασιακό και επιχειρηματικό χώρο και να γκρεμιστούν τα εμπόδια που στερούν από την κοινωνία σημαντικούς πόρους και πολύτιμη εμπειρία» υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ