Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜπλίνκεν: Καλεί την Ινδία να συνεργαστεί με τον Καναδά

Μπλίνκεν: Καλεί την Ινδία να συνεργαστεί με τον Καναδά

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε χθες, Παρασκευή, την Ινδία να συνεργαστεί με τον Καναδά, αφού η Οτάβα υπονόησε ανάμιξη του Νέου Δελχί στον φόνο ενός Σιχ αυτονομιστή ηγέτη στον Καναδά.

“Από την δική μας οπτική γωνία, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η καναδική έρευνα”, δήλωσε ο Μπλίνκεν, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το ζήτημα αυτό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.

“Και θα ήταν σημαντικό η Ινδία να συνεργαστεί με τους Καναδούς σε αυτήν την έρευνα”, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τις ινδικές αρχές και ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί η έρευνα αυτή να ολοκληρωθει και να επιτρέψει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες.

“Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν υπάρχουν ισχυρισμοί για διεθνική καταστολή, είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη”, σημείωσε.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό προκάλεσε μεγάλη διπλωματική κρίση υπονοώντας ότι οι ινδικές αρχές φέρεται να έχουν ανάμιξη στον φόνο τον Ιούνιο μπροστά από τον ναό του στον δυτικό Καναδά του Σιχ ηγέτη Χαρντίπ Σινγκ Νιτζάρ, ο οποίος είχε την καναδική υπηκοότητα.

Η κρίση σηματοδοτήθηκε από απελάσεις εκατέρωθεν διπλωματών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ