Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜάντζος: Ο θυμός πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής,

Μάντζος: Ο θυμός πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής,

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 fm της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Ναι μεν, Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει τα συμπεράσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Θεσμών της Βουλής για το θέμα των σιδηροδρόμων, ο Δ. Μάντζος σημείωσε:

«Ο κ. Καραμανλής υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και αντινομίες. Αδυνατούσε να εξηγήσει τα κρίσιμα, πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, την αδιαφάνεια στη λειτουργία των Σιδηροδρόμων, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, και την κομματοκρατία όσον αφορά στη διοίκηση και τη στελέχωση των οργανισμών. Ο κ. Καραμανλής έσπευσε να μας πει ότι το ηλικιακό όριο των 48 ετών, το οποίο ίσχυε μέχρι να το τροποποιήσει ο ίδιος στα τέλη Μαΐου του 2022, αφορούσε στους νέους Σταθμάρχες. Αυτό είναι ανακριβές. Διότι ο ίδιος ΟΣΕ είχε θέσει το ηλικιακό όριο των 48 ετών στην πλατφόρμα της απογραφής και στις μετατάξεις.

Ο Δ. Μάντζος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο «κρίσιμο πόρισμα των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τον Σεπτέμβριο του 2021, το οποίο κατατέθηκε ως εμπιστευτικό έγγραφο στο Πρωτόκολλο του Υπουργού Υποδομών, στις 4 Οκτωβρίου του 2021, και στο οποίο γίνεται λόγος για τεράστιες ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων, για καθυστερήσεις, αστοχίες και παραλείψεις, όσον αφορά στο έργο της τηλεδιοίκησης, δηλαδή τη Σύμβαση 717/2014. Η ΕΑΔ ζήτησε μάλιστα από την ΕΡΓΟΣΕ, τον Οικονομικό Εισαγγελέα και τον εποπτεύοντα Υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή, πειθαρχικές διώξεις και υιοθέτηση συστάσεων εντός δύο μηνών. Ο κ. Καραμανλής χθες απάντησε ότι δεν το γνώριζε. Θέλει αυτό το επιχείρημα να το περάσει ως πιστευτό στους Έλληνες πολίτες; Ή μήπως ήταν τόσο εμπιστευτικό το πόρισμα που δεν το είδε ούτε ο ίδιος ενώ κατατέθηκε στο γραφέιο του;»

Ο Δημήτρης Μάντζος υποστήριξε ότι «είναι η ώρα για διαφάνεια, αυτοκριτική, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε επικοινωνιακό σόου τις χθεσινές επισκέψεις του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του προέδρου του Σύριζα, κ. Αλέξη Τσίπρα, στη Λάρισα. «Είχαμε από τη μία τον Υφυπουργό Μεταφορών, ο οποίος τώρα θυμήθηκε τον ρόλο του, να πηγαίνει να δει το παλαιό τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης και τον κ Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πηγαίνει στο γιαπί, όπου πρέπει να εγκατασταθεί το άλλο σύστημα τηλεδιοίκησης που εκκρεμεί. Οι κινήσεις αυτές συνιστούν υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και προκαλούν σύγχυση».

Αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε: «Το ερώτημα είναι σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε. Ο θυμός εκεί έξω κεφαλοποιείται, εμπεδώνεται μέσα μας και πρέπει να μετουσιωθεί σε ενεργητική πράξη ανατροπής, όχι άρνησης και μηδενισμού, με ορίζοντα το μέλλον της χώρας», ενώ για τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία σημείωσε: «Βλέπουμε μία διόγκωση στην αναποφάσιστη ψήφο και μία τάση ενίσχυσης των άκρων, η οποία πρέπει να ανακοπεί. Εάν οι αναποφάσιστοι συνεχίσουν να απογοητεύονται από τον πολιτικό διάλογο είναι σαφές ότι ή θα απέχουν ή θα κατευθυνθούν προς μία αντισυστημική ψήφο. Το στοίχημα για τη δημοκρατία μας, είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους και να μιλήσουν πολιτικά.

Σημείωσε δε πως «Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιο είναι το βαθύ, αναχρονιστικό κράτος και πώς αλλάζει… Είναι βαθύ κράτος να είσαι στα ηνία της χώρας και να μοιράζεις πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στους φίλους και τους ημετέρους, με όρους ευνοιοκρατίας. Είναι βαθύ κράτος να στήνεις ένα σύστημα υποκλοπών και παρακολουθήσεων μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι βαθύ κράτος να έχεις μία Σύμβαση που θα είχε σώσει δεκάδες ζωές, κλειδωμένη μέσα σε συρτάρια πολλών υπηρεσιών και την ίδια ώρα να «χορεύουν» οι απευθείας αναθέσεις, παντού. Είναι βαθύ κράτος, να κάνεις κομματικούς διορισμούς Σταθμαρχών με υπέρβαση ορίων ηλικία; και να έχεις βάλει κομματικά παιδιά της ΟΝΝΕΔ στους Οργανισμούς.».

Ο Δ. Μάντζος εξήγησε ότι η Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος να αποτελεί ευρωπαϊκό κράτος, μόνο υπό γεωγραφικούς όρους, μετά και το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times το οποίο αποκαλύπτει ταυτόχρονη παρακολούθηση στελέχους της Meta (Facebook) στην Ελλάδα μέσω του Predator και από την ΕΥΠ, ενώ θύμισε την πρόσφατη άρνηση της Ελληνικής ελληνικής Κυβέρνησης να συναντήσει την Επιτροπή LIBE, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Είμαστε εμείς και η Πολωνία του πρώην Προέδρου κ. Κατσίνσκι που έχουμε αρνηθεί θεσμική συνάντηση με Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα για τις ελευθερίες των πολιτών. Δεν ξέρω εάν αυτό περιποιεί τιμή στη χώρα μας. Εμάς μας φαίνεται ανατριχιαστικό!».

O Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε και στη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «το θέμα είναι μετά τις εκλογές η χώρα να έχει τη σωστή κυβέρνηση», τονίζοντας: «Κάθε εκλογική διαδικασία με όποιο εκλογικό σύστημα και αν διεξάγεται μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι, πράγματι, ποια κυβέρνηση; Μία κυβέρνηση που θα αναπαράξει συγκεντρωτικά μοντέλα αδιαφάνειας και ευνοιοκρατίας ή μία κυβέρνηση η οποία στο όνομα της σταθερότητας θα εφαρμόσει πολιτικές στασιμότητας, δεν θα κάνουν καλό στον τόπο. Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες. Έχουμε προτείνει δέκα σημεία πολιτικής τα οποία για μας είναι ταυτοτικά και αξιακά. Εφόσον έχουμε μία ισχυρή εντολή θα έχουμε την δυνατότητα να επιβάλλουμε την πολιτική αλλαγή και ένα νέο πολιτικό παράδειγμα. Είναι πρώιμο, χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο ελληνικός λαός και χωρίς τις κάλπες, που είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, να μιλάμε αυτή τη στιγμή για μετεκλογικές συνεργασίες. Ειδικά μετά τα Τέμπη, έχουμε φύγει από τις συνθήκες «λογιστηρίου», στην πολιτική, πρέπει να πάμε σε μία πραγματικά πολιτική διαδικασία, με προτάσεις και πολιτικό διάλογο, ώστε να αξιολογηθούμε όλοι όπως πρέπει», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ