Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΛ.Αυγενάκης : Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι

Λ.Αυγενάκης : Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι

Για τις καταστροφές που προξένησε η θεομηνία Daniel στη Θεσσαλία, αλλά και αυτές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές σε Έβρο, Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας συζήτησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε στον Επίτροπο ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξει η ευρωπαϊκή οικογένεια ότι διαθέτει αντανακλαστικά, να χτίσει ένα τείχος προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση και να ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης του ευρωπαίου πολίτη προς τους θεσμούς.

Παράλληλα το ευχαρίστησε για τη στήριξή του στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργία της Ε.Ε. και συζήτησε μαζί του τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κινητοποιηθούν πόροι για στήριξη των πληγέντων αγροτών.

Τέλος, προσκάλεσε τον κ. Βοϊτσεχόφσκι να επισκεφτεί τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν και να διαπιστώσει τις ζημιές που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ