Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚ. Σκρέκας: Επενδύσεις ύψους 44 δις μέχρι το 2030 για την ενεργειακή...

Κ. Σκρέκας: Επενδύσεις ύψους 44 δις μέχρι το 2030 για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Συζητάμε για επενδύσεις της τάξης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2030, για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στους ευρωπαϊκούς στόχους, ώστε η Ευρώπη να μειώσει το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 55%, οι οποίες ενοχοποιούνται για την μεταβολή του κλίματος στον πλανήτη και άρα της κλιματικής κρίσης».

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης Regional Growth Conference που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε, «μέσα από τις επενδύσεις θα γίνει ό,τι χρειάζεται, όπως αναβάθμιση των ηλεκτρικών δικτύων και συστήματα αποθήκευσης, είτε με μπαταρίες είτε με αντλησιοταμίευση, για να έλθει η ανάπτυξη, διότι πάρα πολλά από αυτά τα έργα, θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια πολλές θέσεις εργασίας».

Ακόμα, επεσήμανε ότι «η ενεργειακή μετάβαση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που δείχνει η Ελλάδα ότι έχει αναλάβει στην συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια, δίνει ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και για τις υπηρεσίες που παρέχονται από την χώρα».

Όπως εξήγησε, «τα επόμενα χρόνια και οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι πολίτες του κόσμου θα ελέγχουν πάρα πολύ καλά αυτά τα οποία θα αγοράζουν, είτε είναι προϊόντα, είτε είναι υπηρεσίες».

Όσον αφορά στο ταμείο ανάκαμψης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι «υπάρχουν σχεδόν πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις και δάνεια, τα οποία θα στηρίξουν τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και γενικά επενδύσεις οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον και έχουν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας και την αναδάσωση».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img