Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΙωάννινα: Ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ, ενόψει του τακτικού Συνεδρίου

Ιωάννινα: Ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ, ενόψει του τακτικού Συνεδρίου

Ζητήματα που αφορούν στην ενέργεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, την κυκλική οικονομία, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα δίκτυα απασχολούν την 1η προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου, που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024- 2028, το οποίο θα γίνει στη Ρόδο στις 7-9 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση διαλόγου πραγματοποιείται σε αίθουσα ξενοδοχείου των Ιωαννίνων και συμμετέχουν οι αιρετοί της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, με αφορμή την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, σε δήλωσή του επισήμανε ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων της χώρας «οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπένγκας, κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτό το προσυνέδριο είναι μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες, να μοιραστούμε καλές πρακτικές και να αναζητήσουμε λύσεις σε προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Κάθε δήμος έχει τις δικές του προκλήσεις, αλλά μόνο μέσω της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων κατέθεσε στο προσυνέδριο την εισήγηση της παράταξης της ΚΕΔΕ, «Αυτοδιοίκηση Τώρα», με επικεφαλής το δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Στην εισήγηση αναφέρεται πως η παράταξη «εκτιμά ότι οι δήμαρχοι της χώρας έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο αναμονής και συζήτησης. Οι αιρετοί χρειάζεται να κάνουν το επόμενο βήμα, εφόσον η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει αιτήματα ζωτικής σημασίας, μέχρι το Συνέδριο της ΚΕΔΕ» και συνεχίζει:

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με μισά μέτρα και ανεπαρκείς πόρους. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανταποκριθεί στα ομόφωνα αιτήματά μας πριν οι δήμοι οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο. Προτείνουμε λοιπόν ξεκάθαρα σήμερα να αποφασίσουμε συμβολικό 24ωρο κλείσιμο των δήμων την 1η μέρα του Συνεδρίου, αν μέχρι τότε δεν έχουν ικανοποιηθεί τα ομόφωνα αιτήματα της ΚΕΔΕ».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ