Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΙσχυρή παρουσία της Κύπρου σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό Ναυτιλιακό Συνέδριο

Ισχυρή παρουσία της Κύπρου σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό Ναυτιλιακό Συνέδριο

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ναυτιλιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες, από την Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations – “ECSA”) και άλλους ναυτιλιακούς συνεργάτες, μέσω του Γενικού του Διευθυντή κ. Θωμά Καζάκου.

Όπως σημειώνεται, το Συνέδριο θεωρείται η σημαντικότερη ναυτιλιακή εκδήλωση στην Ευρώπη, η οποία συγκεντρώνει ναυτιλιακά στελέχη αλλά και θεσμικά όργανα από την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία, δίνοντας την ευκαιρία στη βιομηχανία να συζητήσει τρέχοντα ναυτιλιακά θέματα και τονίζει ταυτόχρονα τη σημαντικότητα σύμπλευσης των Ευρωπαϊκών θεσμών και της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

Η Κύπρος προβλήθηκε ιδιαιτέρως μέσω της ενεργούς εμπλοκής του κ. Φίλιππου Φίλη, Προέδρου της ECSA, ο οποίος προσφώνησε την έναρξη του Συνεδρίου, με το μήνυμα ότι “η Ναυτιλία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης, σε σχέση με την παροχή τροφίμων, ενέργειας και εφοδιαστικής αλυσίδας και ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν ισχυρό Ναυτιλιακό τομέα για να διατηρήσει την σημαντικότητα της παγκοσμίως”. Κατά τη διάρκεια του εργασιακού μέρους του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επίσης προσφωνήσεις από διακεκριμένους προσκεκλημένους όπως ο Πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. José Manuel Barroso και η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DG Move) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Magda Kopczynska, καταδεικνύοντας έτσι την σημασία του Συνεδρίου και της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας γενικότερα.

Επιπλέον, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, συνδιοργάνωσε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ναυτιλιακού Συνεδρίου, με άλλες ενώσεις πλοιοκτητών ένα πάνελ συζήτησης με τίτλο “Πώς να αυξηθεί το μερίδιο των θαλάσσιων μεταφορών στο εμπόριο της Ευρώπης”. Η συζήτηση αφορούσε την παρουσίαση επιτυχημένων βέλτιστων πρακτικών για στροφή σε περισσότερες θαλάσσιες μεταφορές.

Της επίσημης τελετής έναρξης του εργασιακού μέρους του Συνεδρίου, την οποία τέλεσε ο κ. Φιλής, στις 20 Σεπτεμβρίου, προηγήθηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, επίσημο δείπνο στο Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών Βρυξελλών, το οποίο προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ