Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσπανία: Επιθυμεί να βρεθεί ένας δικαιότερος φόρος για τις τεχνολογικές εταιρίες

Ισπανία: Επιθυμεί να βρεθεί ένας δικαιότερος φόρος για τις τεχνολογικές εταιρίες

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η Ισπανία διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες προκειμένου να βρεθεί ένα δικαιότερο σύστημα για τη φορολόγηση των κερδών των τεχνολογικών εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο.

Οι δηλώσεις της Καλβίνιο έγιναν μία ημέρα αφού η Ουάσινγκτον επέβαλε φόρο 25% σε εισαγωγές αξίας άνω των 2 δισεκ. δολαρίων από την Ισπανία και πέντε άλλες χώρες αναφορικά με τους φόρους τους επί των ψηφιακών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, ανέστειλε άμεσα την ισχύ των φόρων προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να συνεχιστούν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις, που επίσης περιλαμβάνουν την αμερικανική πρόταση για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις.

«Προφανώς (ο φόρος) δεν είναι καλή είδηση, αλλά είναι θετικό που (οι ΗΠΑ) ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την εφαρμογή του», δήλωσε η Καλβίνιο.

Ο στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να βρεθεί ένα «δικαιότερο φορολογικό σύστημα, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό και ακόμα και σε παγκόσμιο», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img