Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘ. Πλεύρης: Υπό προϋποθέσεις η απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό...

Θ. Πλεύρης: Υπό προϋποθέσεις η απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την υπό προϋποθέσεις – που θα αποτυπωθούν – απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι η εφαρμογή θα είναι πιλοτική και μπορεί να αφορά αρχικά ορισμένα νοσοκομεία και χειρουργεία.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα υπάρχει παρακολούθηση του συγκεκριμένου μέτρου καθώς όπως τόνισε επιθυμία του υπουργείου είναι να μην υπάρξει επιβάρυνση του δημοσίου. Όπως εξήγησε θέλουμε να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει μεταφορά ιατρικής ύλης από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και θα υπάρχουν αυστηρές δικλείδες ασφαλείας.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο θα καταβληθούν αναδρομικά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των γιατρών από 28 Ιουνίου 2022.

Παράλληλα, από 1.1.2023 θα καταβληθεί επιπλέον προσαύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος των γιατρών που υπηρετούν σε ΜΕΘ και επιπλέον θα δοθεί μηνιαίο επίδομα σε γιατρούς που υπηρετούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και σε αναισθησιολόγους που υπηρετούν σε αναισθησιολογικά τμήματα.

Τέλος, όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης ότι αν συμπεριληφθεί και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα μιλάμε για μία σοβαρή αύξηση.

FinUpNews.gr