Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για τα μέτρα

Από τις πιο κρίσιμες, θεωρείται η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων καθώς σε αυτήν αναμένεται οι επιστήμονες να καταλήξουν στα μέτρα που πρέπει να ισχύουν για το Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και στις εκκλησίες.

Σύμφωνα με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», εντός της ημέρας ή το αργότερο έως αύριο αναμένεται να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν, σε ανώτερο επίπεδο προκειμένου να γίνει σαφές στους πολίτες το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μέτρων.

Η συγκυρία δεν είναι εύκολη. Από την μία η κατάσταση στα νοσοκομεία λογίζεται από πολλούς στα όρια του μη διαχειρίσιμου, αφού οι ο αριθμός των διασωληνωμένων σπάει κάθε μέρα και ένα ρεκόρ. Από την άλλη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός δείχνοντας μία επιπέδωση αλλά δεν έχει εισέλθει ακόμη σε φάση ύφεσης. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον δεν είναι καλές αφού τα συμπεράσματα από τα ύψη του ιικού φορτίου στα λύματα, ειδικά της Αττικής, δείχνουν πως αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Ωστόσο, η υπάρχουν και θετικά μηνύματα καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ολοένα και επιταχύνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει και επέκταση της χρήσης των self test σε ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Με αυτά τα δεδομένα και πάντα στην εξίσωση να υπολογίζεται η μεταβλητή που ονομάζεται «κόπωση της κοινωνίας», κυβέρνηση και επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο μείγμα των μέτρων για το αμέσως επόμενο διάστημα με ορίζοντα τα μέσα Μαΐου.

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ