Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗΠΑ: 522 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία για ενίσχυση του ενεργειακού της συστήματος

ΗΠΑ: 522 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία για ενίσχυση του ενεργειακού της συστήματος

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) με βάση το οποίο το Κίεβο θα λάβει έως 522 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την αντοχή του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα λάβει 422 εκατομμύρια δολάρια ως νέα ενεργειακή βοήθεια και άλλα 100 εκατ. δολάρια θα υπόκεινται στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων περιλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή.

Ένας από τους σκοπούς του μνημονίου είναι να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκαταστήσει κρίσιμης σημασίας υποδομές, ανέφερε, μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μετασχηματιστές που είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό κατά περιόδους πέρυσι τον χειμώνα.

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επισκευές από τότε, αξιωματούχοι όμως έχουν προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις αυτόν τον χειμώνα και η Ρωσία έπληξε εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Το MoU αποσκοπεί επίσης να βοηθήσει την Ουκρανία να εργαστεί προς τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και τη μετάβασή της μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία σε μια χαμηλού άνθρακα, ανταγωνιστική ενεργειακή οικονομία, ενσωματωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ